Завантаження ...
banner
banner

Прийнято бюджет Ніжина на 2017 рік

Вчора, 26 грудня відбулось засідання 19 чергової сесії міської ради. Ключовим питанням сесії був бюджет міста на 2017 рік. Проект бюджету був детально вивчений на постійних комісіях міської ради та схвалений рішенням виконавчого комітету

Вчора 26 грудня відбулось засідання 19 чергової сесії міської ради. 

На початку сесії депутат Наталія Шевченко оголосила про створення нової депутатської групи «Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості». До складу групи ввійшли: Онокало Ірина Анатоліївна, Паскевич Вікторія Григорівна, Тищенко Валентина Володимирівна, Шевченко Наталія Олександрівна. Також на початку пленарного засідання було нагороджено Щербака Олега Вікторовича, голову постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Грамотами до Дня адвокатури.

По темі: Куди витратять півмільярдний бюджет Ніжина
 
Порядок денний чергової 19 сесії міської ради включав, окрім бюджетних питань, проекти рішень житлово-комунальної та соціально-гуманітарної сфери, земельних відносин та архітектури.
 
Одним із перших розглянутих проектів рішень був «Про перейменування Ніжинської гімназії № 16 Ніжинської міської ради Чернігівської області». Міська рада проголосувала одноголосно. Тепер Ніжинська гімназія № 16 Ніжинської міської ради Чернігівської області перейменована на Ніжинський навчально-виховний комплекс № 16 «Престиж» (гімназія-загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад) Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Бюджет


При обговоренні міських цільових програм піднімались питання безпеки дорожнього руху та благоустрою міста.

Михайло Булигін порушив питання щодо освітлення місць відпочинку: «Безпека починається не лише з поліції, а й з освітлення. Зараз встановили нові дитячі майданчики, а освітлення не передбачили». Міський голова підтримав зауваження депутата Булигіна та дав доручення начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко А.М.: «На місцях де розміщені дитячі майданчики – передбачити та встановити освітлення. При встановленні нових майданчиків, - освітлення  встановлювати паралельно».
 
Ключовим питанням 19 чергової сесії міської ради був бюджет міста на 2017 рік. Проект бюджету був детально вивчений на постійних комісіях міської ради та схвалений рішенням виконавчого комітету. На зауваження депутата Сліпака А.І. щодо дефіцитності бюджету, начальник фінансового управління Людмила Писаренко повідомила: «Який би ми бюджет не сформували, він все одно буде дефіцитним. Та в будь-якому випадку, 80% йде на видатки бюджетних установ, 20% - на видатки розвитку. Не можна, щоб місто повністю витрачали всі кошти на "проїдання". Треба, щоб місто розвивалося. І ми наголошували і наголошуємо на необхідності проведення оптимізації бюджетних установ».

В результаті голосування бюджет міста на 2017 рік був прийнятий. Пропонуємо ознайомитися з бюджетом в додатках.


Рішення про міський бюджет Ніжина на 2017 рік




 



Розподіл видатків міського  бюджету міста Ніжина на 2017 рік за головними розпорядниками коштів

 



Перелік місцевих програм, які фінансуватимуться за рахунок коштів міського бюджету Ніжина у 2017 році




Фінансування міського бюджету Ніжина на 2017рік 





Бюджетні дотації




Доходи бюджету на 2017 рік





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: