Завантаження ...
banner
banner

Поблизу Хвилівки стався розлив азотної кислоти

Оновлено.
28 грудня на узбіччі ділянки автодороги с. Хвилівка – с. Талалаївка біля стаціонарної естакади для огляду автомобілів виявили розлив невідомої речовини


28 грудня на узбіччі ділянки автодороги с. Хвилівка – с. Талалаївка Ніжинського району біля стаціонарної естакади для огляду автомобілів виявили розлив невідомої речовини, яка вступила в реакцію з органічними залишками рослинності та виділяла специфічний запах та дим жовтого кольору.

Цього ж дня рятувальниками відібрані проби речовини, які направили на експертизу. Зона розливу невідомої речовини була огороджена, виставлено пост, залучивши представників поліції та службу з надзвичайних ситуацій.
 


Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки на місце події прибуло відділення пожежно-рятувальної частини Ніжина (6 чоловік особового складу, 1 одиниця техніки).

29 грудня відбулось засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Були розглянуті організаційні питання щодо ліквідації надзвичайної події та надано окремі доручення виконавцям.

30 грудня стали відомі результати лабораторних досліджень відібраних проб, у яких виявлено азотну кислоту (нітрати азоту амонійного). Під час засідання районної комісії було прийнято рішення нейтралізувати розлив розчину азотної кислоти лужною речовиною у вигляді вапна гашеного.

Цього ж дня, 30 грудня, рятувальниками було проведено нейтралізацію хімічної речовини на місці події. Надзвичайна подія ліквідована, загрози життю населення немає.
 

















За матеріалами відділу
з питань цивільного захисту  РДА

Читайте також: На київській трасі молдаванин на «Toyota» збив на смерть двох людей
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Меблі

Меблі

Меблі