Завантаження ...
banner
banner

Новий очільник поліції і прапор біля "Сяйва". Засідання депутатської комісії

Відбулось позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв'язків з громадськістю


Відбулось позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю за участі міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерій Салогуба, керуючого справами виконавчого комітету Сергія Колесника.

На початку засідання голова комісії Олег Щербак представив нового начальника Ніжинського відділку поліції підполковника Володимира Бойка. Нагадаємо, що Володимира Анатолійовича Бойка було призначено на посаду 14 грудня 2016 року.
 
Членами комісії були підняті питання погіршення криміногенної ситуації в місті: злочинність неповнолітніх, неконтрольований обіг зброї, виготовлення, поширення та продаж наркотичних речовин тощо. 
 
Також на позачерговому засіданні комісії були розглянуті земельні питання та листи, які надійшли на ім’я голови комісії Олега Щербака. Зокрема, розглядалося питання щодо прояву неповаги до державного прапора на вулиці Московській. За вище вказаною адресою декілька років вивішено Державний Прапор України  в перевернутому стані.
 
Голова комісії Олег Щербак зазначив, що згідно ст.338 Кримінального Кодексу України (наруга над державними символами), публічний глум над Державним прапором України, а також над офіційно встановленим прапором іноземної держави є злочином, карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Державний прапор, незалежно від того, де він встановлюється, символізує державу, а тому завжди повинен бути в належному стані. Секретар міської ради Валерій Салогуб нагадав про міжнародні традиції, у яких перевернутий державний прапор символізує велике національне лихо-катастрофу: «Ця традиція була запозичена з флоту, де перевернутий прапор вивішувався тоді, коли судно тонуло, а команді була потрібна невідкладна допомога. Крім того, згідно з військовими звичаями, перевернутий прапор означає повстання».
 
Після детального обговорення цієї проблеми членами комісії було вирішено направити лист-звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України сприяти в додержанні законності щодо недопущення наруги над державними символами в Ніжині.
 
Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник представив проект рішення «Про затвердження Положення про Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю (на правах відділу) виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області».
 
Основними завданнями Інспекції є здійснення, відповідно до норм чинного законодавства України, державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності на території громади міста.
 
Інспекція відповідно до Конституції України, законів України, підзаконних нормативно-правових актів, що регламентують її діяльність, у межах покладених на неї функцій та завдань буде надавати та реєструвати документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, приймати в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти на території громади міста, здійснювати державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах території міста та інше.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю 
виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: