Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський МВ УМВС інформує. Статистика за тиждень

У період часу з 12 січня по 18 січня 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло 158 повідомлень та звернень громадян, з них з ознаками кримінального правопорушення – 46.

У період часу з 12 січня по 18 січня 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло  158 повідомлень та звернень громадян, з них з ознаками кримінального правопорушення – 46. Значна кількість з них – це повідомлення про сварки на побутовому грунті, зловживання спиртними напоями, дрібне хуліганство. Проте нерідко надходять повідомлення про вчинення тяжких та резонансних злочинів.

Впродовж минулого тижня на території обслуговування Ніжинського МВ УМВС скоєно 19 крадіжок, 11 з яких розкрито. По решті нерозкритих злочинів правоохоронці проводять оперативні заходи з метою встановлення осіб, причетних до їх скоєння.

За минулий тиждень співробітниками Ніжинського міськвідділу міліції складено 74 адміністративні протоколи. Дільничними інспекторами міліції здійснено 5 рейдів, з метою виявлення та припинення місць виготовлення та збуту міцних напоїв домашнього вироблення. При цьому складено 39 адміністративних протоколів, з них 3 – за ст. 177 КУпАП (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення) та 1 за ст. 176 КУЦпАП ( виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення).
 
Дозвільною системою Ніжинського МВ УМВС за минулий тиждень перевірено за місцем проживання 37 власників зброї, за час проведення рейдів перевірено 18 мисливців. У ході зазначених перевірок виявлено 5 порушень за ст. 192 (порушення правил перереєстрації зброї), 19 порушень за ст. 191 (порушення правил перевезення зброї), передано на розгляд до суду – 1 адміністративний протокол за ст. 191 КУпАП. Протягом зазначеного періоду вилучено 8 одиниць зброї, з них – 5 гладкоствольних зареєстрованих, 1 нарізну зареєстровану, 2 незареєстровані гладкоствольні рушниці.
 
 
17.01.2015 15:15:00 год. до Ніжинського МВ надійшло повідомлення від диспетчера МНС про те, що за адресою м. Ніжин вул. Широкомагерська  сталось загорання господарської будівлі (бані). При виїзді слідчо-оперативної групи на місце пригоди було встановлено, що господарська будівля належить мешканцю міста Ніжина 1954 р.н. Пожежою було пошкоджено стелю господарської будівлі. Згідно акту про пожежу причиною загорання стало неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей та димарів.
 
13.01.2015 19:30 год. співробітниками карного розшуку Ніжинського МВ було розкрито крадіжку двох алюмінієвих бідонів ємністю по 40 літрів та спінінгів марки «Salto-Taifun-Spin 40 2416-300» вартістю 4400 грн. викраденого з господарства мешканки м. Ніжин, 1973 року народження, яку  скоїв її знайомий, раніше судимий житель м. Ніжина 1988 р.н.. По даному факту розпочато кримінальне провадження за ст. 185 КК України (крадіжка).Проводиться перевірка.
 
14.01.2015 співробітниками карного розшуку Ніжинського МВ УМВС було встановлено особу, яка скоїла крадіжку гаманця з грошима в сумі 280 грн та банківськими картками у мешканки м. Ніжина 1983 р.н. у грудні 2014 року в приміщенні КП «Ніжинська районна друкарня». Зловмисником виявився  24–х річний ніжинець. Останній надав правдиві свідчення. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України.(крадіжка). Проводиться перевірка.
 
14.01.2015 до Ніжинського МВ надійшло повідомлення від жительки міста Ніжина 1975 р.н.  про те, що цього ж дня в школі мистецтв м. Ніжина, невідома особа, шляхом вільного доступу, з класу скоїла крадіжку грошей з куртки її дочки в сумі 400 грн. На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група . По даному факту розпочато кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка). Проводиться перевірка.
Мешканці міста Ніжина та району попри всі застереження міліції продовжують потрапляти на гачок шахраїв. Люди через свою ж довірливість та легковажність віддають (перераховують) у руки шахраям тисячі гривень, а з часом звертаються до міліції, що значно знижує шанси знайти злочинця.
 
Як приклад, 22-х річній жительці міста Ніжин на телефон надійшла смс про те, що вона виграла автомобіль, але для його отримання потрібно перерахувати символічну суму грошей. Жінка, не вагаючись, виконала прохання шахраїв та позбулася 1900  гривень.
 
Також наприкінці грудня 2014 року потрапила в тенета шахраїв 32-річна ніжинка, яка перерахувала 600 гривень за дитячий велосипед. Гроші заплатила, однак бажаного товару так і не отримала,тож 12 січня 2015 року звернулася за допомогою до правоохоронців. 
 
13.01.15 р. в 17.30 год. до чергової частини Ніжинського МВ надійшло повідомлення від жительки м. Ніжин 1974 року народження про те, що цього ж дня  невідома особа під приводом купити у неї картину, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 4000 грн. перерахувавши кошти через термінал.
 
14.01.2015 20:00:00 год. до Ніжинського МВ з письмовою заявою звернувся житель міста Ніжин1984 р.н. про те, що 10.01.15 року невідома особа представившись працівником одного з банків, шахрайським шляхом, отримавши від заявника секретний код картки, зняла грошові кошти з кредитної картки в сумі 7588 грн.
  
16.01.2015 14:10 год. до чергової частини Ніжинського МВ через канцелярію надійшла заява жительки міста Ніжин 1976 р.н. про те, що 15.01.2015 року об 11:30 невідома особа з її кредитної картки шахрайським шляхом заволоділа грошима в сумі 4045 грн. 
 
По всім фактам розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 КК України (шахрайство).  Проводиться перевірка.
 
Більш зібраними та розсудливими виявилися наступні громадяни, які після отримання дзвінків від шахраїв не поспішали перераховувати гроші, а звернулися до міліції.
 
14.01.2015 р. до Ніжинського МВ по телефону звернулась жителька міста Ніжин 1949 р.н., про те що невідомий громадянин зателефонував їй на телефон та представившись працівником міліції вимагав гроші за те, щоб вирішити питання по її сину, який нібито знаходиться в міліції. Того ж дня надійшло повідомлення від жительки міста Ніжин про те, що невідомі особи по мобільному телефону вимагають грошові кошти в сумі 9000 грн, за вирішення питання стосовно її сина, який нібито знаходиться в міліції.
 
15.01.15 р.  до чергової частини Ніжинського МВ надійшла заява від жительки міста Ніжин1980 р.н., про те, що невідома особа намагалась шахрайським шляхом через мобільний телефон  заволодіти її грошовими коштами під приводом , що її син знаходиться в міліції.
 
По всім зазначеним фактам Ніжинським міськвідділом міліції проводиться перевірка. У свою чергу правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням бути обачними та обережними, здійснюючи покупки у всесвітній мережі та отримуючи підозрілі дзвінки з проханням перерахувати кошти! Перевіряйте отриману інформацію завчасно! Бережіть свої заощадження!
 
 
Шановні громадяни! Ставши жертвою або ж свідком злочину – не зволікаючи, телефонуйте на телефон «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати злочинців.
 
                                                       Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС
                                                       України в Чернігівській області
                                                       Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: