Завантаження ...
banner
banner

Чернігів запрошує водити Козу!

У повсякденному житті ми часто використовуємо висловлювання, які мають насправді глибоке коріння. «О, дивись, пішли Козу водити» - так часто і зараз говорять про чоловічих компаніях, які бродять від хати до хати в пошуках пригод


У повсякденному житті ми часто використовуємо висловлювання, які мають насправді глибоке коріння. «О, дивись, пішли Козу водити» - так часто і зараз говорять про чоловічих компаніях, які бродять від хати до хати в пошуках пригод. Насправді народна поліська традиція «водити різдвяну Козу» має глибокі культурні корені. І вона повертається в Україну.

«КОЗА» - це зимовий фольклорний фестиваль, який 13-14 січня вже в четвертий раз відбудеться на центральній площі стародавнього Чернігова. Час не випадково обрано напередодні Святого Василя - одного з трьох обов'язкових різдвяних свят, шанованих українцями.

Важливим є те, що організатори фестивалю запрошують виступати справжні автентичні колективи, які вивчають український фольклор і відроджують стародавні звичаї, а не просто народну самодіяльність. В цьому році водити «КОЗУ» з'їдуться колективи з усієї України: Київ, Рівне, Львів, Донецьк, Чернігів.

Розпочнеться фестиваль в п'ятницю 13 січня. З 17:00 радувати глядачів відмінним етно-міксом буде київський DJ Boochyaman. Також в цей час прямо на площі буде варитися святкова кутя, спробувати яку зможуть всі бажаючі. Після етно-сету від діджея в цей вечір виступлять два колективи: київський фольлорний бенд з донецьким корінням «Дивина», а також автентичний фольклорний колектив з Рівного «Сільські музика».
 


Основна ж програма фестивалю буде представлена другого дня - 14 січня. З 13:00 розігрівати публіку буде DJ Boochyaman, а з 14:00 до 16:00 на головній сцені буде працювати дитячий обрядовий майданчик з конкурсами, іграми, танцями, піснями та подарунками.

Музичну частину о 16:00 відкриє фольклорний колектив "Мальви" (Чернігівська область, Носівський район). Їх змінить музикант-самородок Олексій Заєць і етно-руппа "Барвінок" з села Фасова Київської області. Орієнтовний початок виступ цього колективу - 16:30. За киянами на сцену фестивалю вийдуть музиканти з молодого львівського колективу "Торбан" (17:30-18:30). І після львів'ян - два київських колективу «Витинанка» і «Баламути».
 


Говорити, співати, танцювати, розважати і запалювати глядачів буде ведуча фестивалю - музикант і фольклорист Юля Богуславка. Крім самої концертної програми на фестивальному майданчику розташується сувенірна алея з виробами чернігівських майстрів хенд-мейд.

А чернігівські ресторатори будуть раді нагодувати і напоїти вас найсмачнішими своїми частуваннями. Тому на питання, що робити в найближчі вихідні, відповідь уже є. Давайте завершимо ці святкові канікули разом - приїжджайте до Чернігова «КОЗУ» водити!

Вхід на фестиваль безкоштовний.













Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: