Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині вшанували пам'ять Сергія Корольова

До 110 річчя з дня народження Сергія Корольова ніжинці поклали квіти до пам'ятного знаку видатному конструктору та згадали теплим словом того, хто вніс величезний вклад у розвиток нашої країни та світу в цілому.

Сергій Корольов


До 110 річчя з дня народження Сергія Корольова ніжинці поклали квіти до пам’ятного знаку видатному конструктору та згадали теплим словом того, хто вніс величезний вклад у розвиток нашої країни та світу в цілому.

Захід пройшов біля пам`ятника Сергію Корольову.  Вшанувати пам`ять прийшли секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови з питань виконавчих органів ради Сергій Осадчий та Ігор Алєксєєнко, працівники виконавчого комітету Ніжинської міської ради та небайдужі громадяни міста.

Для довідки: Сергій Корольов - український радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики. Народився в Житомирі в сім'ї викладача російської словесності у гімназії Павла Яковича Корольова, який походив із Білорусі, й доньки українського купця Марії Миколаївни. Їхній шлюб розпався, і з трьох років хлопчик жив у бабусі й діда, Марії Матвіївни й Миколи Яковича Москаленків, у Ніжині  Потім переїхав до Києва.

Не дивлячись на те, що у Ніжині талановитий вчений прожив лише 4 роки, мешканці міста схильні вважати його своїм земляком та до сих пір пишаються та пам`ятають видатного діяча. 

Сергій Корольов

Сергій Корольов

Сергій Корольов

Відділ інформаційно-аналітиної роботи
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: