Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині вбили благородного оленя

На Чернігівщині нелюди вбили благородного оленя. Він нещодавно оселився в національному заповіднику і був улюбленцем дітей і дорослих. Та одного дня тварина зникла, а охоронець парку побачив криваві сліди, які й вивели на браконьєрів


На Чернігівщині нелюди вбили благородного оленя. Він нещодавно оселився в національному заповіднику і був улюбленцем дітей і дорослих. Та одного дня тварина зникла, а охоронець парку побачив криваві сліди, які й вивели на браконьєрів. Люди так приголомшені варварським вбивством оленя, що вимагають найсуворішого покарання безжальним мисливцям. 

Мешканці невеличкого райцентру Ічня вражені вбивством єдиного оленя, який мешкав у тутешньому природньому парку. Тварина оселилася лише кілька місяців тому. Її любили та підгодовували.
 
Керівник заповідника каже, до цього оленів бачили років зо 30 тому. Олександр Шульга, директор Ічнянського національного природного парку: «Кожного року ми й працівники лісового господарства проводимо обліки, тому крім косуль і лося в нас до цього часу нікого не було».
 
Територія Ічнянського національного природного парку це 10 тисяч квадратних кілометрів і полювати тут злочин. Олександр Шульга: «Цей браконьєр у нас не однократно в нас був зафіксований на території парку. У 2013 року на нього теж було складено протокол і суд прийняв рішення з конфіскацією зброї».
 
«Це комендант військової частини. «Бідний» чоловік. Має машини, купляє дачі. Він займається продажем ковбас із дичини, бо нехватає на прожиття їм», – продовжує розповідати керівник охорони Ічнянського національного природного парку Михайло Маломуж.
 
Постріли того дня в лісі почув керівник охорони парку. Виїхав на місце й побачив криваві сліди нещодавнього вбивства. Усе свідчило, що тушу затягнули до автівки. Протектори браконьєрської машини на свіжому снігу привели природоохоронця до КПП військової частини. Михайло Маломуж: «Визвали працівників поліції і разом з ними заїхали на місто події, там побачили, що в сараї вже почали розчленування оленя».
 
Правоохоронці порушили карне провадження. Тушу загиблої тварини вилучили. Кажуть, у вбивстві оленя зізнався батько коменданта військової частини.
 
Віктор Прокопець, в.о. керівника свідчого відділення Ічнянської поліції: «У особи, яку встановлено, вилучено гладкоствольну мисливську рушницю».
 
Та от місцеві мисливці певні, оленя вбили не з гладкоствольної зброї. Припускають, батько взяв провину на себе, бо ж сину за повторне браконьєрство загрожувала в’язниця.
 
Небайдужі ічнянці долучили ветеранів АТО. Дві доби місце злочину обнишпорювали з металошукачем. Зрештою знайшли таки гільзу з нарізного мисливського карабіна. Мисливці кажуть, такий само є в коменданта військової частини. Гільзу, як доказ, передали правоохоронцям.
 
Поцікавитися, хто ж насправді стріляв, журналісти телеканалу «СТБ» хотіли і у батька-пенсіонера, і у сина армійського начальника. Підозрюваний у справі мешкає у військовому містечку, яке розташоване за КПП, але армійці повідомили, що територія військового містечка, то є режимний об’єкт і журналістів не пустили навіть туди, де мешкають цивільні.
 
З комендантом частини журналіст Ігор Левенок намагається поговорити бодай телефоном. Але жіночка, яка відповіла на телефонний дзвінок, сказала, що його немає. А запитання: а ви хто? Відповіла: «Яка різниця. До побачення».
 
У поліції кажуть, знайдену гільзу долучили до справи. Та от кулі в мертвій тварині не знайшли. Наразі триває експертиза.
 
Свою перевірку замовили й у заповіднику, там уже готові результати: «Кістки передньої правої кінцівки та 3, 4 ребро роздроблені внаслідок вогнепального поранення. Кулі чи інших вогнепальних набоїв не виявлено».
 
Нині ічнянці звертаються до керівництва МВС, просять розслідування цієї справи взяти на контроль, аби справжній убивця тварини не уникнув покарання на яке заслуговує.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: