Завантаження ...
banner
banner

Їх шукали у 2016-ому

За 2016 рік до поліції області надійшло 560 заяв про зникнення, в тому числі 121 дитини. 42 особи ще не знайшли, повідомили у секторі комунікації Головного управління Нацполіції на Чернігівщині


За 2016 рік до поліції області надійшло 560 заяв про зникнення, в тому числі 121 дитини. 42 особи ще не знайшли, повідомили у секторі комунікації Головного управління Нацполіції на Чернігівщині.

1. Минув рік — Романа немає
 
Восьмого січня минулого року у селі Тиниця Бахмацького району зник 34-річний Роман Тютюнник. Пішов до друзів на село. Там нібито приїхала якась машина. Потім прийшов додому, забрав сумочку, в ній були банківські картки, паспорт залишився вдома... і пропав. До речі, гроші з карток, у тому числі і з кредитки, він не знімав. Батьки сподівалися, може, десь загуляв з друзями по в’язниці. Було, вкрав металеві плити біля магазину, посадили. Проте минули місяці, а від Роми жодної звістки. Без батька залишилося двоє маленьких діток: Яна і Рома. їхня мати Аня Товстуха з Березни Менського району. За півмісяця до зникнення вона вигнала Романа. Все через горілку. Як вип’є, дурним робився. Родичі і в поліцію зверталися, і через оголошення в Інтернеті його шукали. Ані сліду.
 
2. Дід Микола Однопал пішов по щавель... і зник

22 квітня вдень 77-річний Микола Однорал з Сосниці пішов до лісу по щавель і не повернувся. Він приїхав з дружиною з Мени у Сосницю до єдиного сина Сергія. Його шукали поліцейські, МНСники, місцеві депутати, небайдужі сосничани. Марно.
 
3. Знайшли через 40 днів

Третього травня 85-річна Надія Кочубей з села Розльоти Коропського району вдень ходила селом, а потім пропала. Бабуся жила сама, інколи втрачала пам’ять. Перший день її шукали родичі і сусіди. На другий — правоохоронці і рятувальники. Обійшли всі навколишні села, заглянули у всі криниці. Згодом до пошуків підключилися єгері з собаками. Знайшли через 40 днів. На полі, за п’ять кілометрів від Розльотів. Люди збирали суниці. Дивляться, труп під берізкою. Присіла і померла.
 
4. Ольгу Аношенко впізнали за одягом і велисипедом

18 серпня жителі Ловині Ріпкинського району, заготовляючи дрова, знайшли тіло 58-річної Ольги Аношенко. Ольга Федорівна була жителькою сусіднього Замглая. Зникла 29 червня. Жила сама. Чоловік помер, слідом за ним і син. Дочка на заробітках. У червні Ольга пішла за чорницями і зникла.
 
Раз ловинці спиляли дерево, воно впало в бік болота. Обтесуючи стовбур, дійшли до високих заростей кропиви. Там і побачили скелетоване тіло Ольги Федорівни. Неподалік у корчах стояли велосипед і відро покійної. У відрі — пляшка з водою, яку пенсіонерка брала з собою у ліс. Впізнали покійну за одягом.
 
5. Івана Ільченка 25 грудня побачив мисливець

27 вересня Іван Ільченко з села Бірківка Менського району пішов шукати дружину. У чоловіка були проблеми з пам’яттю. Жінка на той час була в лікарні, робили операцію. Більше його ніхто живим не бачив. Родичі шукали і через газету, і по селах. Лише 25 грудня мисливець випадково натрапив на останки пенсіонера у лісі між селами Бірківка і Блистова.
 
6. Святкував день народження друга і пропав. Ворожка казала – живий. Був мертвим у річці

21-річний Сергій Гребень з Дорогинки Ічнянського району жив у Ніжині. Працював у торговельному центрі «Ніжин-сіті», готував каву. Четвертого жовтня хлопець не вийшов на роботу. Мати додзвонитися не могла. Мобільний Сергія був вимкнений. Чоловік весною розлучився з дружиною, дитині два роки. Сім’я шукала Сергія, шукала і поліція. Мама пішла до однієї з ніжинських ворожок. Та сказала: «Живий, у казенному домі, далеко від Ніжина і повернеться не скоро». Знайшовся мертвим 22 жовтня у річці Остер біля Ніжинського управління газопостачання та газифікації. До речі, зник Гребень після святкування дня народження друга Андрія Собова, з яким винаймав квартиру. Висновки експертів — утоплення. Сам чи допомогли — хто ж це знає, хто розкаже.
 
7. Пішов пасти череду…

55-річний Микола Дядечко з села Кудрівка Сосницького району в середині жовтня погнав пасти худобу. Був разом з Михайлом Кравченком. Випивали. Корови повернулися ввечері додому, а пастухи зникли. Кравченка знайшли біля річки через два дні. Мокрий. Куфайка з одного боку, чоботи з другого, велосипед з третього. Відвезли до лікарні. Врятували. Де дівся Микола? Михайло сказав, що не знає. З річки Убідь навіть воду спускали, щоб впевнитися, чи не на дні Дядечко. Знайшли Миколині чоботи і табакерку. Родичка зниклого 65-річна Надія Дубина з Кудрівки сподівається, що рано чи пізно Миколу знайдуть. Треба ж хоч кістки закопати, говорить. Схиляється до версії, що, можливо, Микола впав у глибоку боброву яму.
 
8. Абонент не може прийняти дзвінок

65-річний Іван Ковеза з Наумівки Корюківського району вдівець. Жив сам. Донька з сім’єю у Корюківці. Поїхав велосипедом 28 жовтня з села. Дорогою зустрівся з водієм лісовоза, сказав: «іду шукати сокиру, загубив». Досі нема ні сокири, ні діда, ні велосипеда. На дзвінки на мобільний відповідь одна: «Абонент не може прийняти ваш дзвінок». Односельці прочісували ліс. Шукала поліція. Рідні облазили найближчі болота. Порозклеювали фото зниклого в сусідніх селах. Навіть у населених пунктах сусіднього Сновського району. Третій місяць закінчується, ні сліду.
 
Іван Ковеза не перший чоловік, який пропав на Корюківщині. Дев’ятого листопада в Тютюнниці вийшов з дому і не повернувся 55-річний Микола Матюха.
 
9. Через сім місяців, у хаті

39-річний Василь Зенченко з села Мамекине Новгород-Сіверського району пропав ще у жовтні 2015 року. Його оголосили в розшук. Через сім місяців, 5 травня торік, знайшли мертвим, і то випадково. Косили траву на одному з покинутих сільських дворів. Побачили у вікно, в хаті хтось висить. Виявилося, Василь.
 
Пропали безслідно

І досі таємницею залишаються два зникнення жінок.

1.15 грудня 2011 року у Бахмачі пропала 36-річна Наталія Ворчак. Працювала прачкою в дитсадку «Теремок». Того дня посварилася з чоловіком. І зникла. Без матері залишилося троє дітей. Мати Наталії запідозрила, що доньку вбили. Та нема тіла, нема кримінальної справи.
 
25 березня 2013 року суд визнав Наталю безвісти зниклою.
 
2. 30 листопада 2012 року 47-річна Тамара Новик, голова Максимівської сільради Козелецького району, поїхала на автомобілі «Черрі» вітати прокурорів з професійним святом. 1 пропала разом з автомобілем. Її шукали мисливці, військові, правоохоронці. З неба вертольотом, під водою у Десні — ехолотом. Чоловік так і не дочекався Тамари, помер трохи більше року тому. Ходить легенда, що її бачили в Білорусі. Проте офіційного підтвердження цьому немає. Якби жінка легально перетинала кордон, відомості про це мала б прикордонна служба. Та і порядки у Білорусі суворі. Без документів нікуди не влаштуєшся, навіть на ферму корів пасти. Знайома екстрасенс сказала, що Тамара мертва. Її тіло в яру, засипане землею. А де те місце? Хто його знає.
 
Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №3 (1602), 19 січня 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: