Завантаження ...
banner
banner

У минулу суботу відбулася екскурсія до гімназії Кушакевич

У рамках проекту ніжинських активістів Громадського обєднання "Самопоміч" "Знайомтеся - це наш Ніжин" у минулу суботу пройшла чергова екскурсія наши містом. Присвячена вона була одному із найстріших закладів жіночої освіти Ніжина - гімназії Кушакевич

У рамках проекту ніжинських активістів Громадського об'єднання "Самопоміч"  "Знайомтеся - це наш Ніжин" у минулу суботу пройшла чергова екскурсія нашим містом. Присвячена вона була одному із найстаріших закладів жіночої освіти Ніжина - гімназії Кушакевич

Як завжди екскурсія розпочалася о 13:30 на Гоголівській, навпроти Миколаївського собору. Геннадій Дудченко розповів ніжинцям про загальний розвиток жіночої освіти в Україні починаючи з козацької доби та до другої половини ХІХ ст. 

Потім учасники екскурсії відвідали приміщення теперішньої 7 школи, де у свій час і знаходилася гімназія Кушакевич. Екскурсію по приміщенню гімназії провела вчитель 7 школи пані Наталія, яка займається дослідженням навчального закладу. Відвідувачі побували у музеї школи, були ознайомлені із історією розвитку гімназії.

 

Фінська піч, за допомогою якої раніше опалювали школу

 


Саме у 1954 році школа отримала свій теперішній номер 7

Після закінчення екскурсії уважних відвідувачів чекав ще й квест присвячений історії навчального закладу.

Нагадаємо, що у  наступну суботу ніжинців чекає нова екскурсія, присвячена вона буде Музею Гоголя у Ніжинському державному університеті.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: