Завантаження ...
banner
banner

У Борисполі відкрилася виставка ніжинської майстрині

16 січня у приміщенні Бориспільського державного історичного музею відбулося відкриття виставки творчих робіт Юлії Петренко – майстрині з Ніжина. Представлено 37 картин із солоного тіста та синтетичної маси (біопластика). Триватиме виставка до 8 лютого

16 січня у приміщенні Бориспільського державного історичного музею відбулося відкриття виставки творчих робіт Юлії Петренко – майстрині з Ніжина. Представлено 37 картин із солоного тіста та синтетичної маси (біопластика). Сюжетно їх можна розділити на кілька категорій: за творами Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, відображення народних традицій, релігійних та філософських мотивів, історії України. Триватиме виставка до 8 лютого.

Високо оцінили оригінальність мистецького напряму, якість виконання і сюжети робіт директор музею Наталія Йова, заступник директора з наукової роботи Володимир Литвин, головний спеціаліст управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради Наталія Бондаренко, педагоги і митці Олена Кравчун та Олена Гур’єва. 
Сама ж Юлія Петренко розповіла присутнім про те, з чого почалася її творчість, зокрема, у техніці біопластики, про своє бачення ролі мистецтва у суспільстві, охоче відповіла на запитання присутніх.
 
Схоже, що мистецтво об’ємного живопису неабияк зацікавило відвідувачів виставки. Адже цілий шквал запитань стосувався саме особливостей створення таких барельєфних картин. Висловлювалися також бажання взяти участь у майстер-класах, на що Юлія відповіла згодою.
 
Варто зазначити також, що Юлія, окрім картин, створює також і ляльки. Одна з цих ляльок - "Біла ворона" - була продана на благодійному ярмарку, що проходив у нашому музеї минулого місяця.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: