Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська поліція менше ніж за годину затримала викрадений автомобіль.

Повідомлення про угон автомобіля марки «Газель Рута» до Ніжинського відділу поліції надійшло зранку 2 лютого від місцевої мешканки

РУТА, угон


Повідомлення про угон автомобіля марки «Газель Рута» до Ніжинського відділу поліції надійшло зранку 2 лютого від місцевої мешканки. 

У заяві йшлося про те, що невідомі особи близько дев’ятої години тридцять хвилин незаконно заволоділи автомобілем, який знаходився біля подвір’я приватного будинку по вулиці Широкомагерська міста Ніжина.

Черговим Ніжинського відділу поліції оперативно було введено план «Перехоплення», на всі пости та сусідні райони ймовірного руху транспортного засобу направлені дані на викрадений автомобіль. Після введення інформації до системи «Номерок» вже за 15 хвилин працівники поліції зафіксували на камерах спостереження автомобіль, що мчав на шаленій швидкості околицями міста у напрямку села Хвилівка. У погоню пустилися одразу працівники кримінальної поліції, екіпаж слідчо-оперативної групи та два екіпажі групи швидкого реагування, намагаючись загнати автомобіль у безлюдну промзону.

На вимоги працівників поліції зупинитися, зловмисники навпаки збільшували швидкість. Врешті, правоохоронцям вдалося наздогнати автомобіль на межі Ніжинського та Ічнянського району. Як стало відомо, зловмисники ще намагалися викрасти із салону авто магнітолу та наявні там грошові кошти.

Злочинцями виявилися молодики 27-и та 28-и років, один з них мешканець міста Суми, раніше судимий за ст. 186 ч. 2 Кримінального кодексу України (Грабіж), інший житель Івано-Франківської області. Підозрювані повністю зізналися у скоєному та пояснили, що причиною їхнього вчинку стала надмірна кількість вжитого алкоголю та неуважний водій автомобіля, який залишив ключі в транспортному засобі. В подальшому зловмисники планували доїхати до міста Суми.

За незаконне заволодіння транспортним засобом, що передбачено статтею 289 Кримінального кодексу України слідчі готують матеріали для повідомлення затриманим про підозру. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Наразі триває досудове розслідування.

РУТА, угон

Ніжинський ВП ГУНП

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: