Завантаження ...
banner
banner

Екологічний Ніжин: планують встановити контейнери для роздільного збирання побутових відходів

У Ніжині цього року планують встановити 56 сміттєзбірних майданчиків та комплексно облаштувати біля них сучасні спеціальні контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів

Контейнери для роздільного збирання ТПВ

Фото з мережі Інтернет


У Ніжині цього року планують встановити 56 сміттєзбірних майданчиків та комплексно облаштувати біля них сучасні спеціальні контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів.

Про це 8 лютого повідомив депутат міської ради й заступник начальника КП “ВУКГ” з ТПВ Юрій Хоменко на засіданні комісії з майнових і житлово-комунальних питань.
 
“Для перших 25 майданчиків потрібно близько 190 тисяч. Один контейнерний майданчик коштує від 6 до 9 тисяч (у залежності від кількості контейнерів). Пропонуємо спочатку встановити їх біля багатоповерхівок, а потім перейти до приватних секторів. Це дасть можливість людям та службовим машинам не прив'язуватись до конкретного місця, часу. Це дуже вигідно і для підприємства, і для населення ”, - зауважив заступник начальника з ТПВ. 
 
За словами Юрія Хоменка, робота вже розпочалась, намітили певні плани по сміттєзбиральних пунктах. На облаштування спеціальних контейнерів для сортування твердих побутових відходів збираються виділити близько 100 тисяч грн.
 
Проводитимуть громадські слухання перед тим, як встановлювати кожен сміттєзбірний майданчик, вирішуватимуть, де краще їх розмістити, аби населенню міста було зручно ними користуватися та охопити більшу частину вулиць.

На думку присутніх, майданчики з контейнерами для сортування сміття принесуть дохід, вирішать проблему екології міста, сприятимуть чистоті навколишнього середовища. Юрій Хоменко зазначив, що тільки за перше півріччя підприємство зароблятиме на твердих побутових відходах близько 50-60 тисяч грн.

Читайте також: Прилуччан вчитимуть сортувати сміття

Цю пропозицію вже погодили заступник міського голови Григорій Олійник, начальник фінансового відділу Ніжинської міської ради Людмила Писаренко, КП “ВУКГ”, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко. Для першого експерименту потрібно 100 тисяч, далі ж вирішать, чи реалізовувати надалі такі об'єкти у залежності від того, чи приживуться вони та будуть корисними місту. 

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: