Завантаження ...
banner
banner

Суд дозволив скандально відомій вчительці з ЗОШ №2 знову викладати в школі

Скандально відома вчителька другої школи Людмила Яцина знову буде працювати у школі. Рішенням Ніжинського міськрайонного суду вона поновлюється на роботі, в школі номер 2, де Людмила Яцина працює вчителем російської мови та літератури.

Скандально відома вчителька другої школи Людмила Яцина знову буде працювати у школі.

Рішенням Ніжинського міськрайонного суду вона поновлюється на роботі, в школі номер 2, де Людмила Яцина працює вчителем російської мови та літератури.
 
Нагадаємо, що в школі, 26 листопада, виник конфлікт на уроці між дітьми, а точніше бійка, яку спровокувала вчителька - так повідомили діти та їх батькию В результаті бійки фізично постраждав учень школи. Ця подія викликала обурення батьків дитини та громади міста Ніжина
 
Управління освіти створило спеціальну комісію по розслідуванню інциденту. За результатами роботи комісії вчительці було оголошено догану.
 
Батьки потерпілої дитини звернулися до правоохоронних органів з заявою, після чого було відкрито кримінальне провадження. Про що слідчий повідомив управління освіти письмово. Також слідчий у повідомленні просив керівництво управління освіти відсторонити Людмилу Яцину, на час роботи слідства, від виконання своїх обов’язків.
 
Наказом Управління освіти вчителька була відсторонена від роботи без збереження заробітної плати на період службового розслідування.
 
Видаючи наказ про відсторонення Л. Яцини після побиття учня школи, начальник Управління освіти керувався, в першу чергу, не законом, а громадською думкою — вважає суд — а також вимогами батьків, які були обуренні поведінкою педагога. Прохання ж слідчого про відсторонення, носило в першу чергу рекомендаційний характер.
 
Суд вважає, що при звільнені Яцини начальник Управління освіти не витримав законні норми і в суді він не надав доказів наявності необхідних факторів для відсторонення. А з прохання слідчого треба було не застосовувати напряму, а звернутися з ним до суду. Тоді суд, керуючись наявними факторами міг прийняти рішення про відсторонення педпрацівника.
 
Тож, суд знову допустив до роботи скандальновідому вчительку Яцину і змусив управління освіти виплатити їй компенсацію за вимушений прогул та судові витрати.
 
Батьківський комітет школи дуже обурений фактом поновлення Л. Яцини на роботі і будуть вимагати від начальника Управління Крапивянського, щоб справа далі розглядалася в Апеляційному суді.
 
Начальник управління сказав, що подавати апеляцію не збирається. Коментувати появу в класі вчительки Яцини, після скоєного скандалу, відмовився, каже що виконає рішення суду.
 
Родичі постраждалого хлопчика кажуть, що малий боїться вчительки і не хоче із-за неї ходити до школи, увесь час плаче.

uezd.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: