Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині дві газові заправки працювали нелегально

У Чернігівській області з початку 2017 року фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області виявили три автомобільні газозаправні пункти, зокрема у селищі Лосинівка і селі Бобрик Ніжинського району, а також в селищі Ріпки.

заправка

Фото з мережі Інтернет

У Чернігівській області з початку 2017 року фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області виявили три автомобільні газозаправні пункти, зокрема у селищі Лосинівка і селі Бобрик Ніжинського району, а також в селищі Ріпки.

Заправки були встановлені або реконструйовані та експлуатувалися із порушенням вимог діючих законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки.
 
Так, на виявлених об’єктах відсутні дозволи Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Відомості про автомобільні газозаправні пункти до початку будівництва (реконструкції) не були надані до Управління Держпраці у Чернігівській області, що є порушенням пункту 4.2 НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
 
Пуск газу та проведення комплексних випробувань (пусконалагоджувальних робіт після реконструкції) виконані без підписання акта приймання газообладнання для проведення комплексного випробування (пусконалагоджувальних робіт) за формою додатка Ю, чим порушено пункт 4.6. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
 
Також на зазначених об’єктах посудини, що працюють під тиском, не зареєстровані в Управлінні Держпраці у Чернігівській області (порушення пункту 6.2.1 НПАОП 0.00-1.59-87 «Правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском»).
 
Крім того, на автомобільному газозаправному пункті у с. Бобрик Ніжинського району, реконструйованому із заміною устаткування підвищеної небезпеки, не проведено повторну ідентифікацію об’єкту підвищеної небезпеки після реконструкції.
 
Враховуючи, що невиконання вимог діючих законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки під час експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки за певних обставин можуть створити загрозу загибелі людей або настання інших тяжких наслідків, Управлінням Держпраці у Чернігівській області направлені листи до Прокуратури Чернігівської області, Управління захисту економіки в Чернігівській області, Головного управління ДФС у Чернігівській області для вжиття відповідних заходів реагування.
 
Питання щодо недопущення незаконного влаштування об’єктів підвищеної небезпеки на території Чернігівської області знаходиться на постійному контролі Управління.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: