Завантаження ...
banner

Міський голова відповів на відкритий лист ніжинців щодо подорожчання проїзду в громадському транспорті

21 лютого на сайті Ніжинської міської ради міський голова Анатолій Лінник опублікував відповідь на відкритий лист ніжинців щодо можливого подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті

Подорожчання проїзду в міському транспорті


21 лютого на сайті Ніжинської міської ради міський голова Анатолій Лінник у своєму блозі опублікував відповідь на відкритий лист ніжинців щодо можливого подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті:


Шановні ніжинці!
 
В останній час на адресу виконавчого комітету й міського голови надходить багато листів з приводу можливого подорожчання вартості проїзду в міському транспорті. В останньому такому листі від 13 лютого 2017 року жителі просять публічно відповісти, розмістивши відповідь на офіційному сайті міської ради.
 
Із цього приводу хочу висловити своє бачення цього питання. Місто Ніжин пам’ятає різні періоди транспортного обслуговування населення. У гірші часи можна було довго чекати автобуса і, дочекавшись, не мати змоги зайти в нього через велику кількість бажаючих їхати. Сьогоднішній стан організації пасажирських перевезень викликає багато запитань, проте він виконує основне завдання – це надає можливість кожному ніжинцю вчасно дістатись до потрібного місця. Ми приділяємо увагу розширенню мережі автобусних перевезень. Прикладом цього може бути відкриття в минулому році маршруту №15, що з’єднав вулицю Широкомагерську з основними транспортними маршрутами міста. Усе це робиться при тарифі на перевезення 3,50 грн., який є, мабуть, одним із найнижчих на маршрутах, що обслуговуються приватними перевізниками, і міський бюджет не виділяє дотацій на його утримання.
 
У ваших листах справедливо піднімається питання про стан автотранспорту, і всім ніжинцям хотілося б їздити в просторих, чистих автобусах і бажано - нових. Проте всі ці питання можуть вирішуватись, маючи фінансове підґрунтя. Тариф в 3,5 грн. при затвердженні визначився як компромісний, який не враховує багато можливих складових, у тому числі й інвестиційної. Враховуючи платіжну спроможність населення, виконавчий комітет після громадського обговорення значно знизив при затвердженні тариф, порівняно з наданими тоді розрахунками.
 
У даний час перевізники знову подали розрахунки зі своїми пропозиціями по впорядкуванню тарифів у зв’язку із збільшенням вартості витратних матеріалів і підвищення рівня заробітної плати. Подані матеріали розміщені на сайті міської ради в розділі «Управління житлово-комунального господарства та будівництва» для ознайомлення та обговорення. Позиція виконавчого комітету полягає в оптимальному врахуванні інтересів ніжинців і перевізників, щоб перевезення були доступними для жителів міста й діяльність по транспортному обслуговуванню не була збитковою. Тільки так буде збережено доступність до даної послуги.
 
Матеріали оприлюднені для загального ознайомлення й обговорення, що й мають можливість робити всі ніжинці.
 
Окремо стоїть питання відшкодування витрат за пільгове перевезення пасажирів. Воно не впливає на величину тарифу, тому що в міському бюджеті передбачено окремо таку статтю за рахунок бюджетної програми «Турбота».
 
Після завершення громадського обговорення виконавчий комітет при затвердженні тарифу обов’язково врахує всі зауваження й пропозиції.

З повагою,

Міський голова А.В. Лінник




Подорожчання проїзду в міському транспорті

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: