Завантаження ...
banner

Пристрасті навколо ЗОШ №15. Скандал розпалюється

21 чергова сесія міської ради 28 лютого практично знову розпочалась зі скандалу. Депутат Андрій Гомоляко наполіг розглянути в першому порядку звіт контрольної комісії щодо конфліктної ситуації в ЗОШ №15

ЗОШ №15, скандал


21 чергова сесія міської ради сьогодні, 28 лютого, практично знову розпочалась зі скандалу. Депутат Андрій Гомоляко наполіг розглянути в першому порядку звіт контрольної комісії щодо конфліктної ситуації в ЗОШ №15 (мати стверджує, що над її сином знущаються однокласники).

Депутат Наталія Шевченко надала короткий звіт контрольної комісії. 
 
Тимчасова контрольна комісія була утворена 24 листопада на черговій сесії міської ради, до якої увійшло 8 депутатів від кожної фракції. Було проведено 9 засідань, на яких вивчалися всі надані матеріали, заслуховувалися запрошені для уточнення фактів. За дорученням комісії проведено виїзди її членів до Ніжинської ЗОШ №2 для спілкування з новим класним керівником Андрійця Богдана та за місцем проживання хлопчика, аби познайомитися з ним та дослідити умови життя. 
 
Проаналізувавши всю отриману інформацію, комісія прийшла до висновку, що конфлікт, який виник між Богданом та іншим учнем, вичерпаний, оскільки перший переведений до іншої школи. Бійка між цими школярами набула розголосу завдяки тривалому конфлікту між директором ЗОШ №15 Тетяною Павлюченко та вчителем цієї школи Андрієм Гомоляком.


ЗОШ №15, скандал


Контрольна комісія дала такі рекомендації на 21 сесії міської ради:

1. Начальнику Управління освіти Ніжинської міської ради Станіславу Крапив'янському провести дисциплінарну роботу з Тетяною Павлюченко та Андрієм Гомоляком, за умови продовження конфлікту знайти можливість призначити учасників конфліктної ситуації на рівнозначні посади в інших навчальних закладах Ніжина. 
 
- Провести методичні семінари з керівниками освітніх закладів міста, систематично здійснювати контроль та вчасно вживати заходи щодо недопущення виникнення та розгортання гострих конфліктів в навчальних закладах Ніжина. 
 
2. Директору ЗОШ №15 Тетяні Павлюченко неухильно дотримуватись посадових обов'язків керівника загальноосвітнього закладу, етичних норм поведінки, які відповідають громадському статусу педагога.
 
3. Депутату Ніжинської міської ради Андрію Гомолякові при виконанні своїх функцій на перше місце ставити інтереси громадськості, дбаючи про наслідки своїх дій.


ЗОШ №15, скандал


Андрій Гомоляко почав наполягати на звільненні директора 15 школи через те, що, на його думку, вона не виконує належним чином свої посадові обов'язки. Слово надали мамі Богдана Андрійця. На її погляд, ситуацію, що склалася, потрібно вирішувати, а не замовчувати й покривати, жінка поскаржилась на психологічну травму її дитини. 

Голова земельної комісії Андрій Деркач наголосив на тому, що чи не в кожній школі існують конфлікти та бійки між дітьми, але подібні ситуації ніхто не виносить на обговорення всієї країни, не “роздуває” такого скандалу, як це є з ЗОШ №15. 
 
“Конфлікт у класі, звісно, є. Але винен у цьому педагогічний колектив, а не директор школи. Це одна з найбільших шкіл у Ніжині. Якщо директор спускатиметься до кожного учня та залагоджуватиме з ними їхні проблеми, то в школі пануватиме безлад”,- висловив свою точку зору Андрій Деркач.


ЗОШ №15, скандал

Мама Андрійця Богдана

Андрій Гомоляко попросив свою пропозицію щодо звільнення директора школи поставити на голосування. Виникла запекла суперечка, що переросла в конфлікт, в особисте з'ясування стосунків, що мало не обернулося бійкою. “Ганьба такому меру”, - прокричав Андрій Гомоляко в сесійній залі. Виникла потреба оголосити короткочасну перерву.
 
Перерва була оголошена на прохання фракції “Солідарність”, тож, обговоривши між собою проблемну ситуацію, депутати від цієї фракції висловили свою позицію й дійшли до висновку, що виступ Андрія Гомоляка є особистим баченням цього питання, висновок тимчасової контрольної комісії був підтриманий ними, а поведінка депутата є неприпустимою. 
 
Андрій Гомоляко знову попросив дати йому слово, але міський голова разом із депутатами вирішили, що його пропозиції розглядатимуться в “Різному”. 


ЗОШ №15, скандал

ЗОШ №15, скандал

ЗОШ №15, скандал

ЗОШ №15, скандал

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: