Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині засуджено ґвалтівника двох малолітніх дівчат

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Чернігівської області та засудив жителя Прилуччини до 10 років позбавлення волі

Згвалтування


Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Чернігівської області та засудив жителя Прилуччини до 10 років позбавлення волі за вчинення злочинів проти статевої свободи та недоторканості.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.
 
Колегією суддів апеляційного суду Чернігівської області залишено без змін вирок Прилуцького міськрайонного суду, яким у червні 2016 року жителя цього району визнано винним у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої особи (ч. 3 ст. 153 КК України), та розбещенні малолітніх (ч. 2 ст. 156 КК України).
 
У судовому засіданні державним обвинувачем доведено, що місцевий житель протягом року систематично вчиняв розпусні дії щодо двох малолітніх дівчат, а стосовно однієї із них – фізичні дії сексуального характеру.
 
Зловмисника засуджено до 10 років позбавлення волі.
 
Не погоджуючись із ухваленим вироком, обвинувачений оскаржив його до апеляційного суду в зв’язку з порушенням у ході досудового розслідування норм матеріального та процесуального права.
 
Однак під час розгляду справи в суді апеляційної інстанції прокурор переконав суд про безпідставність доводів обвинуваченого та дотримання під час досудового розслідування вимог кримінального процесуального закону.
 
Зважаючи на підвищену ступінь суспільної небезпеки вчинених злочинів, зокрема їх вплив на психічний розвиток потерпілих, державний обвинувач зайняв принципову позицію щодо справедливості призначеного покарання.
 
Апеляційний суд погодився з позицією прокурора про обґрунтованість вироку, ухваливши рішення про залишення скарги обвинуваченого без задоволення, а призначене судом першої інстанції покарання – без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: