Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині стартувала акція «Врятуймо першоцвіти!»

Наближається весняне жіноче свято. Більшість жінок мріють цього дня отримати в подарунок квіти. На жаль, деякі люди займаються хижацьким збором підсніжників на продаж


Наближається весняне жіноче свято. Більшість жінок мріють цього дня отримати в подарунок квіти. На жаль, деякі люди, користуючись нагодою заробити «легкі» гроші, займаються хижацьким збором підсніжників на продаж.

Старшокласники Ніжинської ЗОШ №13 організували акцію, спрямовану на захист перших весняних квіток «Врятуймо першоцвіти!». Парламент школи вирішив запропонувати жінкам паперові першоцвіти, щоб попередити безжальне знищення весняних квіток. 



Дівчата виготовили на уроках трудового навчання тендітні підсніжники та проліски. На початку березня хлопці дарували їх жителям міста з проханням не купувати в продавців та самим не зривати весняну окрасу лісу. 

Пам’ятаймо, що до Червоної книги України занесені шафран, відомий у народі під назвою «крокуси», фіалка скельна, тюльпан двоквітковий, сон-трава, пізньоцвіт, півонія тонколиста, дельфіній. Але найбільше потребують нашого захисту білосніжні підсніжники. Саме вони знаходяться на межі зникнення через бездумні та жорстокі дії людини.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: