Завантаження ...
banner
banner

Куди виділили кошти на 2017 рік?

На останній 21 сесії міської ради внесли зміни до бюджету міста на 2017 рік. Зазначимо, що для комунальних підприємств було виділено 7 млн. 760 тис.

Бюджет


На останній 21 сесії міської ради внесли зміни до бюджету міста на 2017 рік. Зазначимо, що для комунальних підприємств було виділено 7 млн. 760 тис. 

Спочатку було запропоновано виділити для них 6 млн, а 1 млн. 760 тисяч розподілити: 250 тисяч на придбання для Центральної міської лікарні постільної білизни та матрасів, 50 тисяч - на холодильні установки для моргу, 400 тисяч на встановлення футбольного поля із штучним покриттям для Ніжинської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з футболу, 457 тисяч для завершення внутрішнього ремонту стоматполіклініки, 1 млн на водовідведення по вулиці Незалежності, 700 тисяч на енергозбереження для ДНЗ №21, 17 тисяч - на лінзи для офтальмологічного відділення.

Проте цю пропозицію підтримали лише частково, виділивши для її реалізації кошти з резервного фонду. Таким чином, перевагу надали комунальним підприємствам, виділивши для них 7 млн. 760 тис. 


Бюджет


Аби проаналізувати інформацію з точки зору експерта та дізнатися деталі про розподіл коштів, ми звернулися до заступника голови з бюджетної комісії Дмитра Тимошика та запитали в нього, які моменти в розподілі бюджетних коштів були найголовніші та найцікавіші.

"Остання сесія в основному була присвячена бюджетним питанням, зокрема прийняли розподіл коштів, які були не використані в 2016 році (мова йде про суму близько 21 млн. грн.).
 
Першим питанням із цього циклу було рішення про підвищення заробітної плати вихователям дитсадочків, яке подала фракція “Самопоміч” на прохання профспілки педагогів. Була гаряча дискусія, пропонувались різні варіанти й суми, однак більшість депутатів у міській раді не підтримали жодного з них, мотивуючи це тим, що на це коштів у міста нема. 
 
Одразу ж наступним рішенням за пропозицією секретаря ради Валерія Салогуба більшість додатково розподілила з резервного фонду 1,7 млн грн на проекти, які не обговорювались на бюджетній комісії та не були включені як пріоритетні в підготовлене рішення.

Серед них, зокрема, прийняли рішення виділити 1 млн грн на водовідведення по вул. Незалежності (загальна вартість проекту більше 7 млн грн) та будівництво основи під футбольне поле - 400 тис. грн (загальна вартість буде близько 700 тис.). Проголосували, особливо не обговорюючи. 


Бюджет


Серед тих питань, які були узгоджені раніше, до найважливіших, на мою думку, слід віднести такі: закупівлю містом трьох нових одиниць техніки для прибирання снігу та інших цілей, ремонт доріг, початок реконструкції ЗОШ №14 під дитячий садок, проект відновлення дитсадку на Овдіівській; масштабна модернізація вуличного освітлення та виділення коштів Управлінню освіти на заміну вікон та встановлення лічильників тепла. 

Загалом, питань було багато. Шкода тільки, що багато проектів, які початі, не профінансовані повністю.”


Бюджет

Бюджет

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: