Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині просять облаштувати пішохідні переходи та маячки для людей з вадами зору

Як повідомляє ГО "Соломія", у Нiжині та Нiжинському районi проживає понад 500 незрячих людей. ООН саме інвалідність по зору визнала найтяжчою формою інвалідності

Люди з вадами зору


Як повідомляє ГО "Соломія", у Нiжині та Нiжинському районi проживає понад 500 незрячих людей. ООН саме інвалідність по зору визнала найтяжчою формою інвалідності. 

Та не дивлячись на це, люди намагаються жити повноцінним життям - навчаються, по можливості працюють, мають сім'ї, виховують дітей. Але, на жаль, бувають такі проблеми, із якими незрячі опиняються наодинці. Одна з них - це небезпечне пересування містом.

Саме тому громадська організація "Соломія" звернулася до міського голови Анатолія Лінника з клопотанням посприяти в облаштуванні пішохідних переходів звуковими світлофорами та встановленні спеціальних звукових пристроїв - маячків в найнеобхідніших установах міста: в Управлінні соціального захисту населення, Пенсійному Фонді, міськвиконкомі, поліклініці, "НіжинТеплоМережі", КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства», у РЕСі, Чернігівгаззбуті. 
 
Також організація звернулась до адміністрації супермаркетів "Сільпо", "Велмарт" і "Фора" з проханням забезпечити при можливості супроводження покупців із вадами зору під час їхнього пересування в приміщеннях, вибору ними товарів та здійснення розрахунків за придбані товари.



ГО

ГО

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: