Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині зібрали віче, аби обговорити силовий розгін блокади

Сьогодні ввечері, 15 березня, біля Ніжинської міської ради зібрали народне віче, аби обговорити подальші дії громадськості внаслідок силового розгону одного з блокадних редутів 13 березня

Віче


Сьогодні ввечері, 15 березня, біля Ніжинської міської ради зібрали народне віче, аби обговорити подальші дії громадськості внаслідок силового розгону одного з блокадних редутів 13 березня.

Як відомо, серед заарештованих блокадників було шестеро ніжинців. У ніч на 14 березня чоловіків відпустили, проте внаслідок втрати власного транспорту, документів та речей виникла затримка з поверненням додому. 

Читайте також: Ніжинські блокадники повертаються додому?
 
На віче з'явились двоє звільнених ніжинців - Михайло Зібницький та Юрій Шимко, які поділилися враженнями від пережитого, розповіли про настрої та ставлення місцевих мешканців до блокування, останніх подій у державі. Дружина затриманого при розгоні депутата Олександра Ющенка подякувала всім небайдужим за підтримку й допомогу.


Віче


Депутат міської ради й директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко повідомив про те, що затримані хлопці вже їдуть додому й зачитав проект звернення до Верховної Ради України, Президента, Кабміну щодо визнання тимчасової окупації України Росією та підтримки торговельної блокади.

На зібранні оголосили, що завтра о 10.00 відбудеться позачергова сесія міської ради, де обговорюватиметься й затверджуватиметься підготовлена резолюція. На сесію очікується прибуття ніжинських блокадників, де можна буде почути інформацію про затримання хлопців й силовий розгін блокади з перших уст.
 
На думку Геннадія Дудченка, залишити без уваги та ігнорувати силові методи впливу на повстанців, якими керувалися представники СБУ, спецзагони МВС та верхівка влади, ми не маємо права. Тільки спільними зусиллями, своєю активністю, згуртованістю, наполегливістю громадськість може змінити ситуацію й вибороти право на гідне життя своєї країни й народу.
 
“Свободівець” Анатолій Сліпак запропонував додати в текст звернення вимогу щодо відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
 
Усіх небайдужих до події ніжинців запросили прийти на сесію й таким чином виявити свою громадську позицію. 


Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче

Віче



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: