Завантаження ...
banner
banner

Чи може паркан на території ніжинського дитсадка обвалитися й впасти на дітей?

Фото.
Похилений паркан на території дитсадка №23 “Розвивайко”, що знаходиться по вулиці Московській, навпроти магазину “Україна”, викликав хвилювання й стурбованість у місцевих жителів


Похилений паркан на території дитсадка №23 “Розвивайко”, що знаходиться по вулиці Московській, навпроти магазину “Україна”, викликав хвилювання й стурбованість у місцевих жителів.

Страх за долю дітей посилився ще більше після нещасного випадку в Харкові, коли підлітка під час гри в футбол придавило футбольними воротами. Через інцидент дитина загинула. Встановлено, що від пориву вітру ворота відірвалися й вдарили 14-річного хлопчика, який стояв на відстані близько 2-х метрів, по голові. Ворота були зварені в єдину конструкцію й не закріплені на футбольному полі.
 
Аби перевірити, що життю ніжинських дошкільнят нічого не загрожує та ситуація з харківським підлітком не повториться, ми звернулися до завідуючої дитсадка Людмили Василенко, власника магазину меблів й проблемного паркану Олександра Нагорного, начальника Управління освіти Ніжинської міської ради Станіслава Крапив'янського.




Дитсадок №23 "Розвивайко"

На думку Людмили Василівни, похилений паркан несе загрозу для дітей.

“Ми подивились, на паркані ще є маленькі тріщини. Випаде шматочок - дитина щось поколупає. І біда може трапитись. Говорити про те, що це безпечно - таку відповідальність на себе брати я не хочу. Але те, що небезпечно, - так. Це я можу з певністю сказати”.
 
Завідуюча дитсадка стверджує, що вина похиленого паркану не сусідів (власника магазину меблів), а впадин, які призвели до порушень. На думку керівника закладу, територію, на якій знаходиться дитсадок, потрібно обстежити, адже вона підпадає під історичну.
 
“Ми не маємо права нічого будувати, рити, бо там є підземні ходи. Перші впадини з'явились 3 роки тому. Паркан похилився в минулому році, коли хтось п'яним в'їхав у нього машиною, поламав його, але сусіди відновили. Коли ми побачили перші ями, глибиною в півтора метри, відразу засипали їх екскаватором. Вони були маленькі, у траві начебто й не видно. Але якби дитина впала й покалічилась чи привалило б її?! Згодом ситуація повторилась, ми знову засипали ями. Чи є гарантія, що подібні утворення не з'являться знову?”, - бідкається Людмила Василенко.


Проблемні впадини

За словами завідуючої, ґрунт, на якому знаходиться дитсадок, поступово просідає. Стовпи, що тримають паркан, стоять міцно, але земляні поштовхи можуть вплинути на нього, призвести до порушень. Крім цього, до паркану сусіди з свого боку поклали стоси дров, що теж зі свого боку хилить його.

Людмила Василенко писала лист в Управління освіти. Там пообіцяли, що проблему залагодять, проведуть бесіду з сусідом, аби прибрав дрова. Проте, на думку Людмили Василівни, це лише частково вирішить проблему. Паркан все-рівно хитатиметься. Позиція жінки - зміцнити й вирівняти його та повністю обстежити територію дитсадка.
 
Власник магазину меблів “Інтер'єр” стверджує, що паркан цілком безпечний для життя дітей та не несе ніякої загрози. Дрова вони прибирають, переносять в інше місце. Основа паркану глибоко вкопана в землю (більше метра), металеві куточки міцно тримають його та не дадуть впасти.
 
“Не завалиться ні за що, можете хоч пострибати на ньому”, - запевняє Олександр Григорович.



На думку начальника Управління освіти Станіслава Крапив'янського, паркан усе ж несе загрозу для дітей, проте його власник пообіцяв залагодити проблему. Станіслав Крапив'янський також вважає, що територію дитсадка потрібно дослідити, адже, за його словами, там раніше розташовувався артилерійський полк, і дитсадок був штабом полку. Зона дитсадка - малодосліджена, є підземні ходи. 

Чи безпечний паркан може показати час, проте не хотілося б, аби жертвами людської недбалості стали діти.






























Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: