Завантаження ...
banner
banner

Що робитимуть підприємці "Комунального ринку" після пожежі?

Справжньою катастрофою для підприємців “Комунального ринку” стала ніч із 28 на 29 березня, коли пожежа вщент забрала те, чим жили роками. Для багатьох це було сенсом буття, способом прогодувати родину й своє життя

Пожежа на


Справжньою катастрофою для підприємців “Комунального ринку” стала ніч із 28 на 29 березня, коли пожежа вщент забрала те, чим жили роками. Для багатьох це було сенсом буття, способом прогодувати родину й своє життя.

Втомлені тривалим конфліктом із своїм директором Анатолієм Вершняком, орендарі зазнали нового удару, ще страшнішого та болючішого. Тож 29 березня, аби поділитися своєю проблемою й вирішити, що робити далі, підприємці “Комунального ринку” зібралися на комісії з майнових і житлово-комунальних питань. Орендарі ж були наполегливі. 

Для “Комунального ринку” (та й що говорити - для всього міста), сталася надзвичайна подія, проте ніхто з керівництва ринку не з'явився на комісію (якщо не враховувати менеджера з персоналу зазначеного підприємства, який прийшов наприкінці засідання. Коли ж у нього запитали - чому було відсутнє освітлення в нічний час, чіткої відповіді на це та ряд інших питань так ніхто й не почув.


Пожежа на


Підприємці, що були на зустрічі, озвучили такі дані:

  • Пожежників викликали не охоронці, а працівники "швидкої", які, за їхніми словами, спали на своєму робочому місті.
  • Деякі підприємці бачили свого керівника Анатолія Вершняка тієї ночі на території загоряння. Проте, як зазначають орендарі, він зник з місця пригоди. Допомогу надав директор “Критого ринку “Прогрес” Володимир Павлюченко та завхоз. Заступник міського голови Григорій Олійник повідомив, що дізнався від дружини Анатолія Вершняка та від нього особисто, начебто йому стало зле, приїжджала “швидка” й зараз той знаходиться на лікуванні. “Він що, другий Насіров у нас?”, - пролунало в залі. Проте факт залишається фактом - допомоги від свого керівництва підприємці практично поки що не отримали.
  • Дивним чином, не встигли слідчі розібратись у заплутаній справі, повністю завершити розслідування, як комунальники, як вказують підприємці та місцеві активісти, почали розбирати згоріле майно й намагатися вивезти його, яке по суті є речовим доказом. За словами заступника міського голови Григорія Олійника, ніхто ніяких доручень з вивезення знищених решток не давав. 
  • Пожежники приїжджали на місце пригоди двічі. Могли гасити полум'я без води, бо гідравлічний кран на ринку не працював. 
  • Як зазначають підприємці, правоохоронці не брали в них свідчення та не робили опис знищеного майна. Тому вчора, 29 березня, о 16 годині орендарі зустрілися з ними, аби подати свої заяви. 


Пожежа на

Обговоривши та зваживши всі “за” і “проти”, комісія рекомендувала міському голові Анатолію Ліннику звернутися до керівництва “Комунального ринку” не вивозити рештки майна без згоди самих підприємців, створити робочу комісію, яка б забезпечила належну охорону, недопустила самовільний вивіз речових доказів й зайнялась розслідуванням причин пожежі; планування й реконструкцію на “Комунальному ринку” проводити тільки за згодою орендарів. Також підприємцям порадили зустрітися з охоронцями фірми “Реламакс”, із якими в них заключений договір, та обговорити з ними робочі моменти. Адміністрації “Комунального ринку” було доручено виправити ситуацію з освітленням.
 
Чи допоможуть ці рекомендації підприємцям пережити втрату від непоправних збитків й продовжити свій бізнес покаже час. Проте багатьох із них цікавило питання: за який період експерти дадуть висновок? Як захистити себе й своє майно? Хто відповість за завдану шкоду та чи будуть покарані винні?
 
Втім, директор “Критого ринку” пообіцяв допомогти згорьованим підприємцям у написанні заяв та звільнити їх від оренди до відновлення підприємницької діяльності. 












Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: