Завантаження ...
banner
banner

Ворог доріг Чернігівщини — …гроші

Навіть якщо дати всі необхідні мільярди гривень на ремонт доріг Чернігівщини (до слова на рік це близько 12 млрд) — їй це не допоможе. А все тому, що освоїти цю суму Служба автомобільних доріг в області не зможе


Навіть якщо дати всі необхідні мільярди гривень на ремонт доріг Чернігівщини (до слова на рік це близько 12 млрд) — їй це не допоможе.

А все тому, що освоїти цю суму Служба автомобільних доріг в області не зможе. Про це сьогодні під час брифінгу в ОДА зазначив очільник установи Володимир Гузема.
 
Перший «камінь спотикання» у цьому питанні — терміни. Оновлення шляхів — процес, що залежить від сезонну та погоди. Гроші виділені пізніше червня витратити не встигнуть.
 
Отож і виходить: нема грошей — біда, є — біда, що з ними робити.
 
Інше питання — техніка та робочі руки. Хоч про це мова поки не йде. Однак сам факт, що третя за площею область має лише один (!) пересувний пристрій для визначення маси вантажівки, говорить сам за себе.
 
Це при тому, що саме величезні автівки Володимир Гузема називає злісним ворогом магістралей. Погода та відсутність своєчасного поточного ремонту теж роблять свою справу. До слова, таке оновлення шляхів має відбуватися раз на п’ять років, у реальності ж — інколи до двох-трьох десятиліть затягує.
 
Втім надія таки є. Минулоріч з державної скарбниці на виділили 7% від необхідної суми — це вдвічі більше попередніх років. Чернігівщина у поточному році отримає чималий шмат завдяки «митному експерименту» (за перший квартал 2017року — 42 мільйони).

Митний експеримент — експеримент із фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг загального користування у всіх областях та місті Києві, а також розвитку дорожньої інфраструктури.
 
Даний експеримент запроваджено 1 вересня 2015 року у Волинській, Львівській, Одеській, Чернівецькій областях та у Києві. Його суть — половина від перевиконання надходжень митних платежів направлятиметься на ремонт доріг.
 
Свою частину почали вносити райони та об’єднані територіальні громади.
 
Планують, що «у долю» ввійде й бізнес. За це обіцяв взятися сам голова ОДА Валерій Куліч. Кажуть, що успіх уже є: близько 11 кілометрів дороги ремонтуватиме ТОВ «Земля і воля».
 
На фото: як ремонтують дороги на Чернігівщині. Фото Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.











































cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: