Завантаження ...
banner
banner

Пам’ятати кожного, аби не допустити знову

Українська земля пам'ятає всі жахіття страшної війни. Український народ ще відчуває невимовну біль від втрат своїх рідних та близьких. Майже 15 мільйонів наших загиблих, розстріляних, замордованих в концтаборах людей.


 

Українська земля пам’ятає всі жахіття страшної війни. Український народ ще відчуває невимовну біль від втрат  своїх рідних та близьких. Майже 15 мільйонів наших загиблих, розстріляних, замордованих в концтаборах людей. Кожен п’ятий українець загинув. Безліч скалічених душ та тіл. А ще, товарні вагони з сотнями тисяч насильно вивезених та репресованих.

Кожна четверта українська домівка була зруйнована. На руїни перетворилися 720  міст і містечок, 28 тисяч сіл, з яких 250 спалено вщент. Україна була як одна величезна рана. Близько 50 відсотків всіх втрат СРСР у другій світовій війні випало на долю України.  Але українці вистояли та перемогли! Здолали хворих на нацизм вождів та їх орди.
 
Не святкувати, а пам’ятати та вшанувати людей, яких не зламала війна, закликаю. Майже кожну ніжинську родину опалило полум’ям тієї війни.. Огорнути турботою ветеранів та  вшановувати не під фальшиво-цинічні звуки фанфар, а в щирій молитві за упокій  душ загиблих та за долю України.
 
Анатолій ПОХОДНЯ.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: