Завантаження ...
banner
banner

Умілець з Лосинівки винайшов «агрегат для лінивих»

Минулого тижня в Лосинівці Ніжинського району (та й, напевно, не тільки) масово садили городи.Трохи полегшив працю собі і своїм рідним 62-річний Василь Боровик – він засипав рядки з картоплею штукою, яку називає «агрегат для ледачих»



Минулого тижня в Лосинівці Ніжинського району (та й, напевно, не тільки) масово садили городи.

Трохи полегшив працю собі і своїм рідним 62-річний Василь Боровик – він засипав рядки з картоплею штукою, яку називає «агрегат для ледачих».

– Раніше на городах працювали одні жінки, чоловіки стали виходити з ними років 25 назад. І відразу ж почали щось придумувати, щоб не працювати, а тільки допомагати.

У Лосинівці бульбу в основному садять так: ралом роблять рядки, розкладають в них картоплини і засипають ногами. Оскільки ми вже немолоді, ноги болять, я зробив цю «засипалку» – просто склав разом дві залізяки.

У мене є ще й «шаровалка» – така сапа, щоб прочищати міжряддя від бур’яну. Так ось, цю сапку з держака знімаю, на її місце ставлю металеву дугу і цією штукою засипаю.

Оскільки ноги болять не тільки у мене, рекламую і даю її всім, хто просить. Брали користуватися і куми, і сусіди.

Шкода, що ми дізналися про цю «засипалку» Василя Михайловича запізно, коли городи вже практично посаджені. Але він дав схему, щоб кожен бажаючий міг зробити і собі таку на наступний рік.
 
До речі, майстерний Василь Михайлович – вчитель музики, зі школи вийшов на пенсію за вислугою. Зараз керує двома народними аматорськими хоровими колективами: «Батьківщина» в Лосинівці та «Світанок» в Степових Хуторах Носівського району, а також співає в місцевому церковному хорі. Майже як у прислів’ї – і швець, і жнець, і на дуді грець!



Аліна Ковальова, “ГАРТ”
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: