Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині шукають батьків

Відео.
Тетяна Яременко до Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації потрапила втретє. Цього разу не чекала, коли її заберуть органи опіки, – приїхала сама


Тетяна Яременко до Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації потрапила втретє. Цього разу не чекала, коли її заберуть органи опіки, – приїхала сама.

— Особисто, коли я сварилася з батьками, мені хотілося приїхати сюди, аніж слухати ці скандали, — Тетяна Яременко, вихованка. Таких, як Тетяна, тут нині понад тридцятеро дітей.

У навчально-реабілітаційному центрі перебуває малеча від трьох до вісімнадцяти років. Це ті діти, які опинились у складних життєвих ситуаціях.

— Діткам допомагають психологічно реабілітуватися аби вони могли пережити смерть або втрату батьків, — Євгенія Хилько, практичний психолог Ніжинського центру.

Такій малечі шукають нові родини.

У віці від трьох до дев’яти років зазвичай дітей всиновлюють. Інших влаштовують у будинки сімейного типу та до опікунів.

— Це дуже великий шлях, проводять роботу психологічну та корекційну, — Марієта Слюсаренко, директор Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. 

Прилуцька родина Ситченків виховує дванадцятеро дітей, більшість із них прийшли з цього центру. Будинок сімейного типу створили понад десять років тому та переконують: адаптуватися малечі допомогли саме в реабілітаційному центрі.

— Діти не бояться йти у другу сім’ю, друге життя, — Володимир Ситченко, вихователь будинку сімейного типу.

У центрі проводять батьківський всеобуч. Навчають батьків, які не впоралися з вихованням власних дітей, і діляться досвідом із тими, хто наважився взяти в родину чужу дитину. Першу зустріч із прийомними дітьми родини запам’ятали надовго.

— Вони були сонячні. Зараз ми виховуємо вісім хлопчиків і дві дівчинки, — Наталія Тищенко, мати прийомної родини. Реабілітація в закладі проходить індивідуально. З кожним особисто працює психолог. Так нині на нових батьків чекають семеро дітлахів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: