Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські посадовці прокоментували петицію щодо скасування підвищення вартості проїзду

Не так давно на сайті місцевих електронних петицій було розміщене звернення про скасування підвищення ціни на проїзд. Нагадаємо, що з 18 травня вартість проїзду в міському транспорті складає 4 грн 50 коп

Петиція, проїзд


Не так давно на сайті місцевих електронних петицій було розміщене звернення про скасування підвищення ціни на проїзд. Нагадаємо, що з 18 травня вартість проїзду в міському транспорті складає 4 грн 50 коп.

Сьогодні, 25 травня, на засіданні виконавчого комітету представниками міської влади була розглянута згадана петиція, яку на даний момент підписали 192 людини. 

У відповідь на петицію депутат міської ради Юрій Хоменко запропонував незгодним з підняттям цін оголосити міні-бойкто перевізникам, зокрема їздити на велосипедах . 

Читайте також: Перевізники за березень хочуть від міста 230 тисяч
 
Голова комісії з майнових і житлово-комунальних питань Володимир Башинський запевнив, що до питання підвищення вартості проїзду всі підійшли виважено, зробили аналіз витрат. На його думку, 4,50 - економічно обґрунтований тариф та цілком нормальна ціна для того, щоб була оптимальна якість обслуговування на маршрутах. 
 
“Інша сторона медалі - потрібно ще працювати над культурою обслуговування й дотриманням графіку руху на маршрутах. Але порівняно з іншими містами, Ніжин у цьому плані не найгірший. Не треба заганяти наших перевізників у глухий кут. Якщо є якісь політичні сили чи громадські організації, які хочуть дестабілізувати ситуацію в місті, то це шлях в нікуди ”, - зазначив голова комісії з ЖКГ. 
 
Також була висунута пропозиція зробити для містян якийсь один соціальний маршрут чи оновити транспорт. 


Петиція, проїзд


Заступник міського голови Григорій Олійник відмітив, що рішення виконкому було прийняте на підставі всіх проведених процедур, організовувались громадські слухання. Чітких вимог у петиції Григорій Олійник не побачив та порадив громадянам фіксувати порушення водіїв.  

Насамкінець петицію вирішили відправити на розгляд комісії з майнових і житлово-комунальних питань. Що цікаво, за словами Володимира Башинського, вартість проїзду є цілком обґрунтованою, однак він порадив “ не малювати мільйонні збитки та “красиві” цифри по перевезенню, адже не може бути при сьогоднішніх діючих тарифах (навіть по старих, які діяли по 3,50) 7 мільйонів збитків за перевезення”.


Перевізники, петиція

Перевізники, петиція



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: