Завантаження ...
banner
banner

Місцева влада має порахувати «надаровані» дитячі майданчики

Прокуратура Чернігівської області пред'явила до суду 7 позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та зобов'язання їх забезпечити належний облік, інвентаризацію та паспортизацію об'єктів благоустрою дитячого дозвілля


Прокуратура Чернігівської області пред’явила до суду 7 позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та зобов’язання їх забезпечити належний облік, інвентаризацію та паспортизацію об’єктів благоустрою дитячого дозвілля. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
 
Необхідність звернення з позовами вказаної категорії виникло через неналежне утримання дитячих майданчиків органами місцевого самоврядування.
 
Зокрема встановлено, що на території Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Коропського, Прилуцького, Сосницького та Ріпкинського районів у місцях проведення дозвілля (площах, парках, прибудинкових територіях) розташовано більше 44 спортивних або ігрових дитячих майданчиків загального користування вартістю понад 800 тисяч грн.
 
Водночас органами місцевого самоврядування облік, інвентаризації та паспортизацію вказаних об’єктів не проведено, що призводить до занедбаного їх стану та створення небезпечних умов використання.
 
Наразі судами задоволено 5 позовів місцевих прокуратур про приведення у відповідність до вимог законодавства функціонування 16 дитячих майданчиків вартістю 650 тис грн.
 
Судовий розгляд інших триває.
 
Довідка

Згідно зі ст. 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади чи місцевого самоврядування, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин). Елементами об’єктів благоустрою є обладнання дитячих, спортивних та інших майданчиків (ст. 21 Закону).
 
Як відомо, дитячі майданчики часто з'являються перед виборами без участі місцевої влади.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: