Завантаження ...
banner
banner

З початку року на водоймах країни загинуло 322 людини

Для того, щоб літній відпочинок не був затьмареним надзвичайними подіями, рятувальники завжди наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки біля водойм


Для того, щоб літній відпочинок не був затьмареним надзвичайними подіями, рятувальники завжди наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки біля водойм. Досить часто громадяни нехтують застереженнями фахівців Служби порятунку, коли вихідними вирушають до місцевих ставків та річок. 

Як наслідок, разом з температурними показниками росте також і кількість надзвичайних подій на водних об'єктах країни. Під час літніх канікул ця проблема набуває особливої актуальності, адже чи не щодня замість школи діти вирушають на відпочинок до місцевих водойм без супроводу дорослих. Лише з початку червня на річках та озерах України загинуло 17 дітей!
 
Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинуло 322 людини, з яких 31 дитина. При цьому врятовано 250 чоловік, у тому числі 52 дитини.
 
Зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм у літній період, Державна служба України застерігає:
 
 пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
 не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
 не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
 не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
 не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
 температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: