Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський МВ УМВС інформує за минулий тиждень

У період часу з 26 січня по 01 лютого 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло 140 повідомлень та звернень громадян, з них з ознаками кримінального правопорушення – 25 .

У період часу з 26 січня по 01 лютого 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло  140  повідомлень та звернень громадян, з них з ознаками кримінального правопорушення – 25 .
 
За минулий тиждень співробітниками Ніжинського міськвідділу міліції складено 139 адміністративних протоколів, з них дільничними інспекторами міліції – 117, патрульними – 16, співробітниками кримінальної міліції у справах дітей – 5.
 
Дозвільною системою Ніжинського МВ УМВС за вищевказаний період часу перевірено за місцем проживання 28 власників зброї, з них 20 мисливців. У ході зазначених перевірок виявлено 2 порушення за ст. 192 (порушення правил перереєстрації зброї) тв відповідно вилучено 2 одиниці зброї (гладкоствольних зареєстрованих).

Надзвичайно актуальною на сьогоднішній день є проблема самогоноваріння, адже ні для кого не секрет, що пияцтво тягне за собою низку суспільно-побутових проблем – сварки в сім’ї, розпад родин, втрачене здоров’я. До того ж кримінальна статистика свідчить, що кожен п’ятий злочин скоюється у стані алкогольного сп’яніння. Незважаючи на неодноразові звернення до громадян, попередження та профілактичні бесіди, дільничні інспектори міліції Ніжинського МВ УМВС продовжують виявляти місця незаконного виготовлення та збуту міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення та притягувати громадян до відповідальності.

Впродовж минулого тижня  складено 56 адміністративних протоколів, з них 36 – за ст. 177 КУпАП (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення) та 20 за ст. 176 КУЦпАП ( виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення). Як приклад, 28 січня 2015 року по вулиці Ватутіна міста Ніжина співробітниками служби дільничних інспекторів міліції та сектору по боротьбі з економічними злочинами було ліквідовано ще одну самогонну точку. Про даний пункт продажу оковитої правоохоронців повідомили місцеві жителі, яким набридло щодня бачити невідомих людей на підпитку.  У власниці помешкання було вилучено та знищено 46 літрів міцного напою домашнього виготовлення, який був розлитий у двохлітрові пластикові пляшки та готовий для продажу. 29.01.2015 року по вулиці Об’їзджій в одному з ларьків м. Ніжина  було вилучено 4 літри самогону.

За зберігання та торгівлю міцними напоями домашнього виготовлення на вищевказаних громадянок було складено адміністративні протоколи за ст. 176 КУпАП ( виготовлення, зберігання та продаж самогону).    
  
         26.01.2015 року до Ніжинського МВ УМВС надійшло повідомлення від мешканця міста Ніжин про те, що на вул. Космонавтів біля дитячого будинку "Соколятко", він виявив підозрілий пакет. При виїзді слідчо-оперативної групи Ніжинського міськвідділу міліції інформація не підтвердилась.
 
        26.01.2015 11:20 год. до Ніжинського МВ із заявою звернувся мешканець міста Ніжин, 1985 р.н., про те, що 17.01.2015 невідома особа шахрайським шляхом заволоділа через його банківський рахунок грошовими коштами в сумі 3000 грн. Проводиться перевірка. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.(шахрайство).
 
        27.01.2015 17:30 год. до Ніжинського МВ надійшло повідомлення від диспетчера МНС про те, що у селі Безуглівка Ніжинського району виникла пожежа в житловому будинку. При виїзді слідчо-оперативної групи Ніжинського МВ УМВС та огляду місця події було виявлено труп господаря будинку 1949 р.н. без слідів насильницької смерті . Причина пожежі - необережність під час експлуатації пічного опалення. Проводиться перевірка.
 
 
        28.01.2015 12:00 год. до чергової частини Ніжинського МВ надійшла заява від жителя міста Ніжина 1975 р.н. про те, що невідомі особи в період часу з 02.01.2015 по 06.01.2015 року пошкодила замки на дверях сараю дачного будинку у селі Зруб та скоїли крадіжку металевих речей на суму близько 200 грн. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Проводиться подальша перевірка.
 
        29.01.2015 до Ніжинського МВ УМВС  із письмовою заявою звернувся житель села Радгоспне 1985 р.н. про те, що 28.01.2015 невідома особа шахрайським шляхом під приводом продажу речей заволоділа грошима в сумі 1005 грн. з його банківського рахунку . По даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.(шахрайство).
 
         29.01. 2015 року до чергової частини Ніжинського МВ УМВС надійшло повідомлення від диспетчера швидкої допомоги про те, що ними здійснено виїзд для надання необхідної допомоги жінці з ножовим пораненням. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського міськвідділу, керівництво міськвідділу та УМВС в Чернігівській області. По приїзду на вказану адресу правоохоронці виявили труп власниці помешкання 1978 року народження.

З’ясувалося, що того дня громадянин Н. (чоловік загиблої) 1975 р.н. за місцем свого проживання вживав з товаришем спиртні напої. У цей час додому повернулася його дружина і між ними виникла сварка. У ході конфлікту чоловік взявши ножа,  наніс дружині удар в область грудної клітини зліва в результаті чого остання померла. Підозрюваний свою вину в скоєнні вбивства дружини визнав повністю. Наразі дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчим відділенням Ніжинського міського відділу відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Підозрюваний може отримати 15 років позбавлення волі. Останньому  згідно ст. 208 КПК України обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також правоохоронці закликають мешканців міста Ніжина та Ніжинського району бути більш пильними та обережними. Якщо ви побачили підозрілий предмет, негайно зателефонуйте до органів внутрішніх справ за номером 102 або служби порятунку за номером 101. Попередьте перехожих про можливу небезпеку. Ні в якому разі не  відкривайте знайдених пакетів чи сумок. При цьому просимо Вас також звертати увагу на всіх підозрілих людей, які самостійно або групами винаймають житло, особливо, що збираються мешкати без сім’ї , осіб які необґрунтовано прибули в місто чи район з інших регіонів держави, на тривалий час залишені без нагляду транспортні засоби поблизу місць значного скупчення людей, ринків, торгівельних центів, розважальних закладів.
       
Пам’ятайте, що взаємодія з правоохоронними органами – запорука успіху у забезпеченні охорони громадського порядку  та збереженні життя громадян.
 
Тетяна Дахно
Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: