Завантаження ...
banner
banner

Де в Ніжині можна пройти перевірку на злоякісні новоутворення

Восени минулого року сесією Ніжинської міської ради затверджена цільова програма «Планові медичні огляди з метою ранньої діагностики захворювань, включаючи злоякісні новоутворення по 2017-2020 роки"

Плановий медичний огляд, сімейна медицина, злоякісні новоутворення


Восени минулого року сесією Ніжинської міської ради затверджена цільова програма «Планові медичні огляди з метою ранньої діагностики захворювань, включаючи злоякісні новоутворення по 2017-2020 роки».

Метою програми є покращення діагностики та профілактики захворювань, включаючи злоякісні новоутворення шляхом запровадження планових медичних оглядів, спрямованих на формування, збереження та укріплення здоров’я населення; своєчасне виявлення первинних ознак захворювань; зниження рівня захворюваності, інвалідизації та смертності населення; збільшення активного довголіття.

У програмі беруть участь лише шість амбулаторій сімейної медицини що знаходяться за адресою:
 
Амбулаторія сімейної медицини №1 вул. Незалежності, 40
 
Амбулаторія сімейної медицини №2 вул. Шевченка, 83, к. 3
 
Амбулаторія сімейної медицини №3 вул. Мигалівська, 15
 
Амбулаторія сімейної медицини №4 вул. Овдіївська, 227
 
Амбулаторія сімейної медицини №5 вул. Воздвиженська, 185
 
Амбулаторія сімейної медицини №6 вул. Прилуцька, 126
 
У 2017 році з міського бюджету для реалізації даної програми виділені кошти в сумі 100 тисяч грн., на які вже було закуплено 2 сучасні електоркардіографи. Завдяки цьому збільшилась кількість виявлення ішемічної хвороби серця та артеріальної гіпертензії.

Так, за І півріччя 2017 року виявлено 2971 чоловік з ішемічною хворобою серця, а в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - 1880 чоловік. Найближчим часом планують закупити електронні ваги для дорослих із ростоміром (7 шт); ваги медичні дитячі (7шт); спалювач голок із деструктором шприців (2 шт.), що дасть змогу виміряти вагу та зріст, обрахувати індекс маси тіла та попередити ожиріння, яке є фактором ризику для розвитку багатьох захворювань. 
 
Приорітетний захід, який в подальшому дасть можливість знизити захворюваність та поширення хвороб серед населення міста є планові медичні огляди.
 
Отже, шановні Ніжинці, не будьте байдужими до свого здоров’я, завітайте на плановий медичний огляд до сімейного лікаря, перевірте своє здоров’я та отримайте рекомендації від кваліфікованих спеціалістів, цим самим попередивши розвиток хвороб! І пам’ятайте: здоров’я – це найцінніший скарб у житті.
 
 
Адміністрація Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: