Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська зірка в угорському Дьорі

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – це найпрестижніші змагання Європи для юних атлетів, які проводяться один раз на два роки.Цього року Україна була гідно представлена на XIV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в угорському Дьорі


Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – це найпрестижніші змагання Європи для юних атлетів, які проводяться один раз на два роки.

Цього року Україна була гідно представлена на XIV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в угорському Дьорі. Серед 2500 атлетів віком від 14 до 18 років наші співвітчизники вибороли 8 нагород:

  «Золото»:

Михайло Кохан (легка атлетика, метання молота)
 
Олексій Кирилін (легка атлетика, метання диска)
 
Ярослава Магучих (легка атлетика, стрибки у висоту)
 
«Срібло»:
 
Валерія Іваненко (метання молота)
 
Денис Баранов (легка атлетика, біг на 400м)
 
Наталія Чистякова (дзюдо, 70кг)

Лев Кірпік-Юліана Путніна (веслування на каное, 200м, мікст)
 
 «Бронза»:
 
Олег Вередиба (дзюдо, 55 кг)
 
Особливо приємно, що серед цих героїв є і наша ніжинка – Наталія Чистякова.
 
У передостанній день олімпійського фестиваля проходили турніри у представників дзюдо. Саме в них юна спортсменка виборола срібло.  Дівчина на шляху до п’єдесталу перемогла суперниць з Польщі, Нідерландів та Андори. ЇЇ медаль – кращий результат нашої збірної  у цьому виді спорту!

Читайте також: Наталія Чистякова завоювала срібло на Олімпійському фестивалі
 
Сама Наталія так коментує свій виступ журналістам: «Я дуже рада своєму результату, тому що це - моя перша нагорода на європейських стартах. Нехай це лише «срібло», але тренер сказав, що він задоволений, що все у мене попереду. В мене ще один кадетський рік попереду. Сподіваюсь буде ще краще і буде більше медалей. Звичайно, трохи образливо, що так склалось у фіналі. Я могла виграти у білоруски, адже сили рівні, але чогось не вистачило».
 
Урочисто зустрічали Українську збірну в Міжнародному аеропорті Бориспіль з міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-президент Національного олімпійського комітету Володимир Бринзак.  Від Ніжина нашу зірочку вітали міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Дзюба, тренер Сергій Полтавцев, мама Наталії Оксана.





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: