Завантаження ...
banner
banner

Депутат районної ради передав тисячу євро на реанімобіль

Депутат районної ради, підприємець Владислав Зубенко передав 1 тисячу євро на реанімобіль для 13-го батальйону. Найближчим часом авто прибуде із о.Сицилія (Італія) і буде відправлений у зону бойових дій.

Депутат районної ради, підприємець Владислав Зубенко передав 1 тисячу євро на реанімобіль для 13-го батальйону. Найближчим часом авто прибуде із о.Сицилія (Італія) і буде відправлений у зону бойових дій.

Нагадаємо, що збір коштів на Ніжинщині розпочався з ініціативи місцевих волонтерів Наталії Нос та Олександра Максимця. Нещодавно вони взяли участь у тренінгах з тактичної медицини, які проводили сертифіковані НАТО військові медики і Наталя отримала сертифікат, який дозволив їй офіційно проводити навчання з тактичної медицини серед військових. Але дівчина хоче допомагати насамперед солдатам з Чернігівщини і чекає прибуття реанімобіля.
 
- Оснащене відповідно до вимог авто суттєво допоможе мені в роботі медика і допоможе врятувати не одне людське життя, - впевнена Наталя. 
 
Першочергово ж ініціативу щодо забезпечення чернігівців швидкою допомогою виявили волонтери з Городні під керівництвом Олександра Хомазюка. Вони,  об’єднавшись із італійською діаспорою, знайшли можливість передати хлопцям із місцевих батальйонів реанімобіль.
 
Реанімобіль передається діаспорою на безоплатній основі й, окрім іншого, містить у собі відповідне обладнання. Проте, трансфер та переоформлення реанімобіля потребують значних коштів: 4 тис. євро. Представники діаспори назбирали 1 тис. євро. Волонтери Городні – ще 1 тис. євро. Почали збір коштів і на Ніжинщині, от тільки справа просувалася досить мляво. Аж поки депутат районної ради, місцевий підприємець Владислав Зубенко не витягнув ці гроші із власної кишені. Усе було просто і без пафосу. На моє прохання надати власні фото для статті Владислав відповів, що вчинив так насамперед заради бійців, які ціною власних життів захищають кожного з нас. – Для мене важливо, щоб реанімобіль якнайшвидше доставили на місце призначення і наші хлопці перестали гинути. Усе інше – неважливо… Тому не потрібно ніяких фото, я ж це роблю не заради піару чи в очікуванні якоїсь вдячності, - відповів під час телефонної розмови депутат.
 
Владислав передав кошти голові районної ради Олегу Бузуну, який, у свою чергу, віддав їх городянському волонтеру для подальшого цільового використання. 
 
Тепер, коли кошти на трансфер та переоформлення автомобіля зібрано, реанімобіль найближчим часом доставлять на Чернігівщину а потім – в зону бойових дій. Дай Боже, щоб з допомогою цього авто наші медики зберегли життя кожному пораненому українському солдату.
 
nizhyn-rada.at.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: