Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині вперше працюватиме міжнародна літня школа для польських та українських студентів

Протягом 24 серпня – 3 вересня у Ніжині буде працювати Міжнародна літня школа для студентів спеціальностей «політологія», «міжнародні відносини» та «історія» «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення»


Протягом 24 серпня – 3 вересня у Ніжині буде працювати Міжнародна  літня школа для студентів спеціальностей «політологія», «міжнародні відносини» та «історія» «Виклики для сучасної демократії: українське та  польське бачення». Організовується міжнародна школа спільно історико-юридичним факультетом НДУ та  Педагогічним університетом Кракова.

Актуальність проведення заходу зумовлена тим, що сьогодні спільне минуле українського та польського народів вкотре стає предметом ідеологічних маніпуляцій з боку деструктивних сил. Саме тому співпраця молоді двох країн у різних сферах, зокрема, освітній та науковій, має стати запорукою збереження добросусідських відносин між обома націями.
 
Мета міжнародної літньої школи  полягає у поглибленні українським та польським студентами знань щодо загроз для сучасної демократії, формування навиків аналізу політичних процесів шляхом безпосередньої участі у вирішенні поточних і перспективних питань розвитку демократичних засад суспільного життя.

Школа відбудеться за фінансової та організаційної підтримки Ніжинської міської ради, що виділила кошти для її проведення.

У заході візьмуть участь українські та польські студенти, магістри та аспіранти спеціальностей «політологія», «міжнародні відносини» та «історія». Загалом буде 30 учасників, з них 10 студентів з Польщі, а також українські студенти з різноманітних університетів, зокрема 14 студентів з Ніжина.
 
До організації міжнародної літньої школи залучено більше 20 лекторів та модераторів. Це професійні науковці та викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (зокрема, 4 доктори наук, професори та 20 кандидатів наук), серед яких є учасники міжнародних проектів.
 
Будуть проводитись лекції кращих викладачів Ніжинського та Польських університетів, практичні  заняття у Ніжинській міській раді з міським головою і секретарем ради, воркшоп, тренінги, круглі столи і вечірня розважальна программа.
 
У практичних заняттях передбачається участь депутатів Верховної Ради України, депутатів Ніжинської міської ради, працівників органів місцевого самоврядування, лідерів місцевих та районних партійних осередків, а також керівників культурно-просвітницьких установ міста Ніжина. 
 
Також на учасників чекатиме цікава і насичена програма, в яку входитимуть екскурсії до Верховної ради України, історичними пам’ятками Ніжина, історико-культурними місцями Києва.

Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: