Завантаження ...
banner
banner

Виконком прийняв рішення "Про приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту"

Вчора, 5 лютого, виконком Ніжинської міської ради прийняв рішення "Про приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту". За даним рішенням керівники підприємств і організацій на обіліку яких знаходяться споруди цивільного захисту привести їх у належний стан.

Вчора, 5 лютого, виконком Ніжинської міської ради прийняв рішення "Про приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту". За даним рішенням керівники підприємств і організацій на обліку яких знаходяться споруди цивільного захисту привести їх у належний 

Відповідно до п.2 частини «б» ст. 38, ст. 42, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пп.25 п.2 ст.19 Кодексу цивільного захисту України, з урахуванням ускладнення обстановки в Південно – Східному регіоні України та з метою забезпечення укриття населення в умовах надзвичайних ситуацій та в особливий період, виконавчий комітет міської ради вирішив:
 
1. Керівникам підприємств, установ, організацій, в яких обліковуються захисні споруди цивільного захисту, вжити невідкладних заходів щодо приведення протирадіаційних укриттів та сховищ у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог п. 3.1 Інструкції щодо утримання захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту) у мирний час 
(наказ МНС від 09.10.2006р. No 653). Письмово інформувати виконавчий комітет міської ради про хід виконання даного рішення.
 
2. Керівникам підприємств, установ, організацій, в яких відсутні захисні споруди, вжити заходів щодо обладнання підвальних та інших приміщень, які можуть бути пристосованими під найпростіші укриття. В разі відсутності найпростіших укриттів погодити місце укриття персоналу з начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
 
3. Керівникам житлово – експлуатаційних підприємств організувати дообладнання підвальних та інших заглиблених приміщень під найпростіші укриття, передбачивши в них освітлення, місця для сидіння та запаси питної води.
 
4. Фінансовому управлінню міської ради перерахувати управлінню житлово – комунального господарства та будівництва 20,0 тис. грн. ( КЕКВ 2240, 2210) для розрахунків за виконані роботи з приведення в готовність захисних споруд цивільного захисту комунальної власності за рахунок видатків на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха (КФК – 210105).
 
5. Начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення забезпечити оприлюднення даного рішення на офіційному сайті міської ради протягом п’яти робочих днів з дня його прийняття.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Олійника Г.М.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: