Завантаження ...
banner
banner

За ліщиною та декоративними саджанцями – до лісівників

Першу плантацію фундука або ліщини великої у Ніжинському лісовому господарстві посадили далекого 1983 року. Їх привезли аж із Підмосков’я. Саджанці ліщини не просто добре прижилися, але показали себе якнайкраще


Першу плантацію фундука або ліщини великої у Ніжинському лісовому господарстві посадили далекого 1983 року. Їх привезли аж із Підмосков’я. Саджанці ліщини не просто добре прижилися, але показали себе якнайкраще. 

До цього часу ніжинські лісівники культивують цю рослину, вирощують саджанці та реалізують їх населенню. Окрім фундука у господарстві вирощують та реалізують десятки видів якісного та доступного за ціною декоративно-посадкового матеріалу.
 
Асортимент декоративно-посадкового матеріалу, який вирощують у ДП «Ніжинське лісове господарство» достатньо широкий – близько 20 видів хвойних та листяних порід. 
«В основному це: самшит, різні види туї, ялівців, тамарикс, верба Матсудана, форзиція та інші декоративні породи, - говорить провідний інженер з лісових культур Наталія Демочка. – Всі вони різних видів та розмірів і пристосовані до наших кліматичних умов». 
 
За словами спеціаліста, нині у господарстві виростили понад 12 тисяч саджанців декоративних порід, придатних для реалізації. 
 
Окрім того є ще і півтори тисячі саджанців із закритою кореневою системою, тобто рослини реалізують у спеціальних горщиках, що зручно для покупців.
 
«Шкільні відділення, де вирощується декоративний садивний матеріал, розташовані у чотирьох лісництвах господарства – Іржавському, Вертіївському, Коляжинському та Дроздівському», - пояснює Наталія Демочка. 
 
До речі, про ціни: цінова політика на декоративний матеріал у «Ніжинському лісовому господарстві» є доволі демократична. Наприклад, саджанці того ж таки фундуку коштують залежно від розміру від 20 до 40 гривень за штуку.







Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: