Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові на Алеї Героїв знесли два пам’ятники

Радикально налаштована молодь Чернігова вчора, 9 лютого, близько 11:00 знесли два бюсти з Алеї Героїв. А саме погруддя Володимиру Антонову-Овсієнку та Миколі Подвойському. Для знесення пам’ятників були задіяні близько 30 чоловік та спецтехніка.


Фото  gorod.cn.ua

Радикально налаштована молодь Чернігова вчора, 9 лютого, близько 11:00 знесли два бюсти з Алеї Героїв. А саме погруддя Володимиру Антонову-Овсієнку та Миколі Подвойському.

Для знесення пам’ятників були задіяні близько 30 чоловік та спецтехніка. Проте, кран, який мав би цивілізовано демонтувати погруддя, не допоміг молодикам. Тому, зносити пам’ятники довелося власноруч.
 
Знесенні погруддя були перенесені до Чернігівського історичного музею ім.Тарановського.
 
За словами оганізаторів, знесення двох погрудь було попередженням для міської влади, аби та прийняла рішення про цивільний демонтаж пам’ятників на Алеї Героїв.
 
У прес-службі обласної міліції цю ситуацію прокоментували наступним чином: слідчо-оперативна група виїжджала на місце події. Були опитані свідки. Інформацію щодо цього правопорушення внесено до єдиного журналу обліку. Чи буде відкрите кримінальне провадження по цій справі ще вирішується, заявили в міліції.
 
Нагадаємо, що під час Народного Віче у День пам’яті Героїв Крут, радикальна молодь Чернігівщини дала місцевій владі тиждень на цивілізований демонтаж пам’ятників. Чернігівські історики підтримали молодиків. Проти демонтажу пам’ятників висловилися лише ветеранські організації Чернігівщини,назвавши це "фашизмом".
 
Додамо, що міський голова Олександр Соколов зазначав, що дане питання взагалі має вирішуватися Кабінетом Міністрів або Облдержадміністрацією. Водночас, на офіційному сайті міської ради розпочали опитування громади, щодо питання Алеї героїв.
 
pik.cn.ua Ніжин, май ніжин ком, новини ніжина,
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: