Завантаження ...
banner
banner

Дочка безвісти зниклого батька 10 років незаконно отримувала його пенсію

Ніжинською прокуратурою під час перевірки дотримання вимог чинного законодавства в діяльності Управління Пенсійного фонду України в м. Ніжині, що в період з квітня 2004 року по травень 2014 року невідомі особи незаконно отримували кошти Пенсійного фонду України.

У травні цього року Ніжинською міжрайонною прокуратурою під час перевірки додержання вимог чинного законодавства в діяльності Управління Пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі було встановлено, що в період з квітня 2004 року по травень 2014 року невідомі особи незаконно отримували кошти Пенсійного фонду України, що перераховувались на ім’я громадянина, з 2004 року безвісно зниклого.
 
Усього після зникнення пенсіонера з його рахунку знято понад 78 тис. грн.
 
За результатами перевірки зареєстроване кримінальне провадження та розпочате досудове розслідування.
 
Слідство встановило, що коштами незаконно користувалась дочка безвісно зниклого. Більше того, у 2011 році, коли закінчився строк дії банківської картки, вона через банківську установу надала до управління пенсійного фонду підроблену заяву нібито від імені батька. Згідно цієї заяви, сім років, як зниклий чоловік просить перевести його пенсію на новий банківський рахунок.
 
На даний час цій громадянці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України (шахрайство). Досудове розслідування знаходиться на стадії завершення.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: