Завантаження ...
banner
banner

Лісник з Ніжинщини отримав умовний строк за розтрату лісу

Ніжинською місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна, яке було ввірене особі (ч.1 ст. 191 КК України)

 Ліс, лісництво, розтрата, крадіжка лісу


Ніжинською  місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна, яке було ввірене особі (ч.1 ст. 191 КК України).

Прокурор, зайнявши принципову процесуальну позицію, в судовому засіданні надав  беззаперечні докази, що доводять висунуте обвинувачення.
 
Лісник одного із лісогосподарських підприємств Ніжинського району, будучи матеріально-відповідальною особою за відпуск лісопродукції, діючи з метою обернення майна на користь інших осіб, з корисливих мотивів, протягом 2016 року здійснив розтрату лісопродукції, яка була йому ввірена.
Внаслідок таких протиправних дій інтересам лісогосподарського підприємства завдано шкоди на суму понад 23000 грн.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі умовно,  з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій в системі лісового господарства терміном на два роки.

На користь держави задоволено цивільний позов прокурора про відшкодування заподіяних збитків.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: