Завантаження ...
banner

З АТО повернувся з запаленням. Помер вдома, бо не було грошей

На Чернігівщині попрощалися з Дмитром Рєзніком. У неділю, 26 листопада в останню путь провели 34-річного Дмитра Рєзніка, бійця 57-ї Окремої мотопіхотної бригади

На Чернігівщині попрощалися з Дмитром Рєзніком.

У неділю, 26 листопада, в Ушні Менського району в останню путь провели 34-річного Дмитра Рєзніка, бійця 57-ї Окремої мотопіхотної бригади. Він помер у п’ятницю, 24 листопада, вдома. Причина смерті — хронічна ішемічна хвороба серця.

Мобілізували Дмитра у серпні 2015 року. Повернувся у квітні 2016-го. Воював під Костянтинівкою і Торецьком Донецької області.

— Додому його привезли машиною. Дуже хворого, — розповідає сусідка Надія Індило. Саме вона допомагала організовувати похорон бійця. — Спочатку його поклали у районну лікарню, потім лікували у Чернігові. Двостороннє запалення легенів. Дуже набрякали ноги. Мати, Ганна Рєзнік, навіть кредит брала, щоб допомогти синові.

Діма був на обліку у службі зайнятості. Коли була необхідна його присутність, то без супроводу матері доїхати не міг. Так йому було погано. Для подальшого лікування і обстеження грошей не було. Та помирати він не збирався. Казав: отримаю гроші від служби зайнятості і поїду в лікарню.

Серце у нього стало миттю. Помер на руках у матері. Ніч пролежав у хаті. А вже на ранок сільський голова допомогла організувати транспорт і відвезли тіло у поліцію в Мену.

До мобілізації Дмитро працював охоронцем. Своєї сім’ї так і не створив, можливо через скрутне матеріальне становище. Алкоголем не зловживав.

На похорон до Дмитра приїхали представники Менської райдержадміністрації, об'єднаної територіальної громади. Гроші на поховання зібрали односельці, АТОвці. Обіцяли виділити кошти з райдержадміністрації.

— Ми б іще й пам’ятник хотіли поставити. Бо Діма на те заслужив. Тільки де б кошти на це взяти? — говорить Надія Індило.

Марина Забіян, «ВісникЧ» №48 (1647) від 30 листопада 2017

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: