Завантаження ...
banner
banner

Звіт поліції за листопад

Протягом листопада 2017 року до чергової частини Ніжинського відділу поліції надійшло 1045 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події


поліція, звіт

Протягом листопада 2017 року до чергової частини Ніжинського відділу поліції надійшло 1045 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Розпочато 97 кримінальних проваджень, що значно менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було порушено 174 кримінальні провадження.

Протягом звітного періоду спостерігається зниження рівня злочинності за основними напрямками злочинів. Так, вчинено 36 крадіжок проти 46 у листопаді 2016; 13 фактів спричинення легких тілесних ушкоджень, проти 32; 4 факти грабежів проти 7; 1 розбій проти 3; 6 ДТП з потерпілими особами проти 10; 3 факти шахрайства проти 12 за аналогічний період минулого року. Натомість вдалося задокументувати три факти збуту наркотичних засобів. Особу затримано, повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім зазначеного наркозбувальника, протягом листопада 2017 у порядку ст. 208 КПК України затримано сім осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів (спричинення тяжких тілесних ушкоджень, грабежі за наявності обтяжуючих обставин, розбійний напад, крадіжка з проникненням у приміщення). Слідчий суддя кожному з них обрав найбільш суворий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк досудового розслідування, яке на даний час триває.

Задокументовано два випадки незаконного зберігання наркотичних засобів та вилучено близько 1 кг. Наркотичного засобу каннабісу.

Щодо адміністративної практики, то протягом звітного періоду складено 505 адміністративних протоколів та постанов. Накладено штрафів на загальну суму 51221 грн. Добровільно сплачено до бюджету -  28475 грн.

19 осіб керували транспортними засобами у стані сп’яніння, з них двоє повторно протягом року. Ще 46 осіб керували транспортними засобами або без документів, або не маючи права на таке керування. Задокументовано 26 випадків ДТП без потерпілих осіб. За порушення правил перевезення пасажирів, притягнено до відповідальності 14 водіїв маршрутних автобусів.

129 випадків розпивання пива та ін. алкогольних напоїв у громадських місцях. Ще 66 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях. 18 випадків вчинення насильства в сімї та 3 факти невиконання батьками обов’язків по вихованню дітей.

Поліція вкотре застерігає водіїв та пішоходів бути обережними на дорогах та враховувати погодні умови (мокре асфальтне покриття, ожеледиця). Окрім цього, не забувайте про активність на території області шахраїв. Про всі випадки вчинення відносно вас шахрайських дій, повідомляйте до поліції за номером «102», або залишайте заяву на сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України, якщо вас шукали через мережу Інтернет.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: