Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині судидимуть власника лабрадора, що покусав людину

За погодженням Ніжинської місцевої прокуратури, власнику собаки породи лабрадор повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 128 Кримінального кодексу України

Торгівля, інспекція з благосутрою


За погодженням Ніжинської місцевої прокуратури, власнику собаки породи лабрадор повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 128 Кримінального кодексу України.

Так, подія сталася ще в серпні цього року на вулиці Шевченка. Під час вигулу тварини власник не застосував, обов’язкові при цьому, повідок та намордник. Тому собака раптово накинувся на жінку.

У результаті нападу потерпілій спричинено тілесні ушкодження у виді однієї укушено-рваної рани в області правої ліктьової ямки з дефектом тканин великих розмірів, яка ускладнилась постгеморагічною анемією середнього ступеню та посттравматичною нейропатією правого ліктьового нерву, що згідно висновку експерта відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості.

Правопорушнику загрожує покарання у виді громадських робіт, виправних робіт або обмеження волі.

Крім того, незалежно від наслідків, порушення правил тримання собак і котів тягне за собою відповідальність, передбачену ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З метою виключення можливості заподіяння будь-якої шкоди громадянам, навіть коли тварина виходить з-під контролю власника, необхідно дотримуватись правил утримання домашніх тварин. 

За повідомленням
ніжинської місцевої прокуратури

Читайте також: 
Бродячі собаки продовжують атакувати ніжинців
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: