Завантаження ...
banner

Потап учадів, у Насті пригоріли сідниці, хазяїн згорів живцем

Близько дванадцятої ночі 10 грудня горів будинок 47-річного Володимира Коваленка з села Хрипівка Городнянського району. Пожежу побачили сусіди, викликали рятівників.

Близько дванадцятої ночі 10 грудня горів будинок 47-річного Володимира Коваленка з села Хрипівка Городнянського району. Пожежу побачили сусіди, викликали рятівників.

Будинок на дві кімнати. В першій біля виходу знайшли 35-річного Андрія Янченка. Чоловік сидів одягнений, ніби збирався йти. Не місцевий — з Сумської області. На хазяїна натрапили в наступній кімнаті, де горіло. Точніше, на його останки — від чоловіка залишилися кістки, кишки і трохи м’яса.

Сусіди сказали, що з ними була ще подруга. Рятівники обшукали все, але не знайшли в будинку ні жінку, ні її решток.

Янченко був ще живий, коли його витягли на подвір’я. Встиг назватися, але помер до приїзду «швидкої».

Вже о п’ятій ранку відчинили сарай, і з соломи виповзла жінка. Обпечені руки, обличчя, сідниці. Видно, вискочила з кімнати, коли там уже горіло, але чоловіків чомусь не розштовхала. За її словами, їй 30 років, жила з Коваленком. Більше нічого не пам’ятала. Запитала, де поділась хата. Жінку відвезли в Городнянську районну лікарню, звідки вона скоро втекла.

— Ця парочка бозна-звідки прибилася в наше село, — розказує сільський голова Хрипівки Олександр Ткаченко. — Їх тут люди прозвали Потап і Настя. Ходили селом, десь добували гроші. Може, метал здавали, можливо, крали. Потім пропивали. Жінка формами трохи схожа на Настю Каменських. Грудаста, губата. На обличчя — не розбереш, воно в неї завжди побите, синє. То до однієї хати приб’ються, то до іншої.



Коваленко вже років 12 жив сам. Покинула перша дружина, поїхала з дитиною додому, в Петрівку. Втекла друга, в Городню. І мужик наче був нічого: високий, статний. Але на півроку запити міг. Колись його по голові побили. Отримав третю групу інвалідності. Потім обморозився — дали другу групу. Було, і з річки я його витягував, і ночами додому возив.

Ці Потап і Настя прибилися до нього з початком морозів. Коваленко — пенсіонер,-у нього субсидія: тепло, газ. А оце, мабуть, пенсію отримав...

Першою, об 11 ночі, приїхала служба газу.

Володимира Коваленка ховали городнянська дружина Ольга з 19-річним сином.

— Якщо не знайдеться рідня, Янченка доведеться ховати нам як безхатька, що проживав на території села, — говорить хрипівський сільський голова.

Олена Гобанова, тижневик «Вісник Ч» №50 (1649), 14 грудня 2017 року. Фото: У ДСНС України у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: