Завантаження ...
banner
banner

Басейн у Ніжині: життєва необхідність чи марна трата грошей?

Сьогодні, 21 грудня на черговій сесії міської ради депутати підтримали проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Міському центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» під будівництво басейну

Басейн


Сьогодні, 21 грудня на черговій 34 сесії міської ради депутати підтримали проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Міському центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» під будівництво басейну. Підтримало рішення 20 депутатів, 7 утрималось.

Передувала рішенню довга дискусію з приводу будівництва басейну. Зокрема, 20 грудня на комісії по законності відбулось емоційне обговорення проекту. 

Хтось підтримував цей проект рішення, апелюючи до сталого розвитку міста, майбутнього дітей іт.д. 

Народний депутат Олександр Кодола погодився виділити зі свого спеціального депутатського фонду соціально-економічного розвитку 5 млн. гривень.

Інші депутати міської виступпали проти наголошуючи на тому, що доведеться витрачати значні гроші з бюджету міста, і будівництво басейну є не настільки важливим на даний момент. Згадувались і процедурні момент, що були не враховані при оприлюдненні проекту рішення.

Та врешті, рішення про відведення земельної ділянки було підтримане. 

Час «Ч» для басейну буде 10 січня, коли відбудеться засідання комісії Державного фонду регіонального розвитку, на якій вирішуватиметься, чи виділяти кошти на будівництво басейну.

То що  ж собою являє проект басейну по вулиці Незалежності?

Це проект, поданий Ніжином на розгляд Державного фонду регіонального розвитку. Детальніше про проект можна почитати на сайті ДФРР за посиланням

Вартість всього проекту складає 87 мільйонів гривень, будувати басейн планується протягом 2018-2020 років. На 2018 рік заплановано витратити 30 мільйони гривень, з них міська рада має виділити 3 мільйони, 22 Фонд Регіонального розвитку, а 5 обіцяв залучити депутат Кодола.

Багато чи мало 87 мільйонів за басейн, і наскільки обгрунтованим є сам проект? Тут кожен залишиться при своїй думці. 

Лише додамо, що до фонду регіонального розвитку було подано від Ніжина такі проекти як ремонт дитячих садків, придбання медичного обладнання для лікарні, ремонт самої лікарні та пологового будинку, купівля автомобілів для центру первинної медико - санітарної допомоги, будівництво системи водовідведення по вулиці Незалежності, реконструкція каналізаційних очисних споруд в Ніжині та інше.

Почитати про всі проекти можна за посиланням, вибравши в опції "Район" м. Ніжин, а в опції "рік фінансування" 2018

Звісно жоден з таких соціальних або медичних проектів не має ціни в 87 мільйонів. Натомість на таку суму можна реалізувати не один проект від Ніжина, що були подані на розгляд фонду регіонального розвитку
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: