Завантаження ...
banner
banner

Фінальні акорди «Ніжин-Муз фесту – 2017»

Два потужних концертних заходи відбулися наприкінці поточного року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя у межах щорічної музично-просвітницької акції «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ»

Два потужних концертних заходи відбулися наприкінці поточного року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя у межах щорічної музично-просвітницької акції «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ», авторському проекті професора Людмили Шумської.

У великому концерті «Gogol University Style» взяли участь унікальні творчі колективи Ніжина –  Молодіжний хор «Світич»  НДУ імені Миколи Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та  Людмили Костенко та Зведений оркестр народних інструментів НДУ імені Миколи Гоголя та Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької під орудою народного артиста України, професора Миколи Шумського.

Студентські колективи продемонстрували вірність високим ідеалам і культурно-митецьким традиціям Ніжинської вищої школи, високий художній рівень репертуару та значні професійні досягнення. У програмі концерту прозвучали твори української та світової класики – Брамса, Дворжака, Кошиці, Леонтовича, П’яццоли, Станковича, Штрауса, а також народна і популярна музика. Ведучою програми виступила студентка 4 курсу Ірина Шевченко.

Грудневий захід – Творча платформа хорових формацій Ніжина «ЛЕОНТОВИЧ-GALA», приурочений до 140-річчя з дня народження видатного українського композитора Миколи Леонтовича, зібрав у залі Гоголівського корпусу НДУ імені Микколи Гоголя любителів хорового мистецтва нашого міста.

Із словом про Миколу Леонтовича, про його творчий шлях, мистецький доробок та видатні звершення,  виступила наукових консультант «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТу», кандидат мистецтвознавства, доцент Олена Кавунник. Серед колективів – учасників тематичної програми: 

  • Молодіжний хор «Світич»  НДУ ім. М. Гоголя;                   
  • Зразковий хор «Сяйво» Ніжинської ДМШ, під орудою заслуженого працівника культури України С. Голуба, концертмейстер – О. Синельнікова;
  • Академічний хор НККіМ ім. М. Заньковецької. Диригент – кандидат мистецтвознавства,  доцент Л. Дорохіна, хормейстер – І. Могильна, концертмейстер Г. Єрмак;
  • Хор «Лілея» Школи мистецтв при НККіМ ім. М. Заньковецької.  Диригент – Л. Піонтковська, концертмейстер – О. Начкебіа;
  • Хор «Соняшник» Школи мистецтв при НККіМ ім. М. Заньковецької. Диригент – М. Батрак, концертмейстер – О. Скрипка. 

Хори підготували змістовні монопрограми, що включали твори Миколи Леонтовича – це і духовна музика, і фрагменти з незакінченої опери «На русалчин великдень», і численні обробки різножанрових українських народних пісень. Не обійшли увагою виконавці і опуси українських авторів, у творчості яких знайшли своєрідне продовження композиторські прийоми Миколи Леонтовича.         

Усі колективи отримали Почесні дипломи від Ніжинської міської ради та  Ніжинського міського голови Анатолія Лінника за участь у мистецькому заході «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ – 2017», за знакове подвижництво у справі розвитку і збагачення національної музичної культури, високодуховні просвітницькі звершення, вагому творчо-виконавську діяльність у місті Ніжині та з нагоди 140-річчя з дня народження Миколи Леонтовича.


































Тетяна Раструба,

викладач кафедри вокально-хорової майстерності

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: