Завантаження ...
banner
banner

Волейбол буде за будь якої погоди!

Зима. Холодний вечір. 17-а година і на вулиці вже сутінки. У вікнах спортивного залу Дитячо-юнацької спортивної школи, що біля ринку, горить світло. Цього разу там тренуються дівчата з юнацької волейбольної команди ДЮСШ.

Зима. Холодний вечір. 17-а година і на вулиці вже сутінки. У вікнах спортивного залу Дитячо-юнацької спортивної школи, що біля ринку, горить світло. Цього разу там тренуються дівчата з юнацької волейбольної команди ДЮСШ. Хоча правильніше – з волейбольних команд, адже на змаганнях поділ гравців йде за віком. Тренування проводить Тетяна Гретчин, яка й сама грає за волейбольну команду «Темп», що минулого року виграла чемпіонат області. 

Подача м’яча, прийом, падіння, атакуючий удар... Незвично і дивно бачити, як 12-13-річні дівчата так можуть грати, при їх відносно невеликому зрості вистрибувати вище сітки, ставити блок чи завдавати сильного атакуючого удару. Грають вони безперечно набагато краще ніж більшість звичайних людей, які грали у волейбол лише у школі. Все це завдяки тренуванням. У дівчат їх два обов’язкових на тиждень, на яких вони відпрацьовують окремі елементи і прийоми гри, а також власне тактику гри. Щосуботи вони збираються на ігрові тренування. Часто у грі серед них можна побачити і дівчат з дорослої команди «Темп».

У грудні команда ДЮСШ приймала участь у обласному чемпіонаті з волейболу, на якому помірялася силами з дорослими командами з Чернігова, Прилук і нашою ж командою «Темп». На 
перемогу дівчата особливо не сподівалися, але досвід вони отримали величезний і вім їм знадобиться у майбутньому.
Вже на наступних вихідних, 21-23 лютого, дівчата візьмуть участь у Регіональному турнірі з волейболу, який відбуватиметься в Прилуках. Їх суперниками будуть команди з Прилук, Черкас, Чернігова, Лубен та Світловодська.
 
Цікаво. В Україні волейбол не найбільш популярна гра і значно поступається футболу. А от у світі це один з найпопулярніших видів спорту. У липні 1983 року був зафіксований рекорд відвідуваності волейбольного матчу: на знаменитій бразильській «Маракані» на товариську гру між збірними колишнього СРСР та Бразилії прийшли близько 96 000 глядачів. Рекорд в офіційних матчах був поставлений минулого року, коли матч Чемпіонату світу між збірними Польщі та Сербії у Варшаві відвідали 61500 глядачів.
Ніжин, май ніжин ком, новини ніжина, май нежин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: