Завантаження ...
banner
banner

Прилуки затопило нечистотами

9 січня у центрі міста Прилуки сталася масштабна аварія – прорив каналізаційного колектора, у результаті якої майже 56 тисяч мешканців Прилук залишилися без води. А у деяких мешканців центральної частини міста, стічні води з каналізації затопили ванні кімнати, підвали та подвір’я

Прилук, нечистоти, колектор


9 січня у центрі міста Прилуки сталася масштабна аварія – прорив каналізаційного колектора, у результаті якої майже 56 тисяч мешканців Прилук залишилися без води. А у деяких мешканців центральної частини міста, стічні води з каналізації затопили ванні кімнати, підвали та подвір’я.

Про це повідомляє канал "Прямий"

"Прямий"  з’ясовував масштаби аварії та намагався отримати коментарі представників місцевої влади, яка попри неодноразові звернення мешканців міста, протягом трьох днів офіційно не відреагувала на ситуацію та не попросила про допомогу.

22.01.2018 14.15 Ситуація в місті незмінна: воду відкачують помпами, оселі й далі затоплює нечистотами, а місцева влада замість нагального вирішення проблеми покладає квіти з нагоди Дня Соборності. Про це розповів житель Прилук, міста у Чернігівській області, Дмитро Безруков в ефірі "Прямого".

22.01.2018 12.00 Про ситуацію у Прилуках Чернігівської області після прориву каналізаційного колектора в ефірі "Прямого" розповів місцевий житель Микола Миколюк. 



Варто зазначити, що на місці аварії знаходиться екскаватор, кілька вантажівок та працівники КП "ПрилукиТепловодопостачання". Громадські активісти пригощають робітників гарячим чаєм та піццою, а також ведуть трансляцію у соціальних мережах. Останні залишаються майже єдиним джерелом інформації для мешканців багатотисчного міста. З інформції в соцмережах - екскаватор для виконання робіт найняли самі прилучани.

Як розповіли мешканці, у центрі міста воду відключили 19 січня, у віддалених районах 20 січня. Проте міська влада не попередила про відключення води. Більшість дізналися про ситуацію з соціальних мереж.

Подружжя прилучан розповіло "Прямому", що  учора, 21 січня придбати питну воду в місті було складно. За словами Ольги, вони з чоловіком об’їхали півміста та змогли придбати лише дві дволітрові пляшки питної води.

Питання питної води дуже актуальне, місцяни радять один одному, де можна набрати воду та, навіть, рекомендують топити сніг.

Ніхто з опитаних прилучан не бачив в місті автомобілів, які мають підвозити воду мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору. Наразі отримати офіційне підтвердження або спростування цієї інформації не вдалося.

Але найбільше шкоди ця аварія завдала людям, які живуть у центрі, оскільки стічні води затопили їх подвір’я та будинки.





Відзначимо, що на місцевому телеканалі інформація про відключення та графік водопостачання з’явилася лише на третю добу. За словами прилучан, воду дали, але тиск був слабкий і мешканці багатоповерхівок її так і не дочекалися. Та й якість рідини, яка тече з труб, залишає бажати кращого.

Зазначимо, що на момент підготовки матеріалу ніхто в міськраді не відповідав на телефонні дзвінки. Крім того, на офіційному сайті Прилуцької міської ради жодної інформації щодо ситуації з водопостачанням та аварію немає. Навіть, на засіданні виконавчого комітету, яке проходило 19 січня, питання про ліквідацію наслідків аварії та подачу води населенню не обговорювалося.

На сторінці у Фейсбуку ДСНС у Чернігівській області інформація востаннє оновлювалася 19 січня. Про ситуацію у Прилуках інформація відсутня.

Як стало відомо "Прямому" з власних джерел, мер міста Прилуки Ольга Попенко на даний час знаходиться у лікарні в Чернігові.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: