Завантаження ...
banner
banner

Ніжин може стати центром переробки і транспортування агросировини

26 січня секретар міської ради Валерій Салогуб і перший заступник міського голови Григорій Олійник, у рамках неофіційного візиту зустрівся

26 січня секретар міської ради Валерій Салогуб і перший заступник міського голови Григорій Олійник, у рамках неофіційного візиту зустрівся з мером польського міста Громадка Даріушем Павлішиним і завідувачем кафедри економічного аналізу і фінансів Криворізького технічного університету, доктором економічних наук, професором, академіком Академії економічних наук Анатолієм Турилом, яких запросив до Ніжина Олександр Броварець - лауреат премії Президента України для молодих учених, винахідник, раціоналізатор, конструктор.

Слід зазначити, що Олександр Олександрович — фундатор вітчизняної школи технічного напряму. Він сформував нові підходи до стратегії розвитку сучасних технічних систем природокористування, які відповідають світовим тенденціям. Наразі співпрацює з адміністрацією Польської Громадки.

Під час зустрічі перший заступник міського голови і міський голова Громадки обговорили можливі напрямки співпраці у рамках розвитку аграрно-економічної бази міста, враховуючи наявні потужності і ресурси. Даріуш Павлішин звернув увагу на те, що, на його думку, наше місто може стати центром переробки і транспортування агросировини.

Григогій Миколайович наголосив, що дане питання є одним із напрямків Стратегії розвитку міста, яка наразі перебуває у стадії розробки. Обидві сторони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю і обговорили імовірність підписання Меморандуму про співпрацю між Ніжином і Громадкою.

Наприкінці зустрічі Даріушу Павлішину подарували полотно відомої ніжинської майстрині і зробили спільне фото на згадку.

На згадку про візит до Ніжина Григорій Олійник подарував Даріусу Павлішину пам’ятний сувенір - картину ніжинської художниці Нини Кущенко.

У рамках перебування мера Громадки в Ніжині управлінням культури та туризму було організовано екскурсію по місту.
































Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Фото Тетяна Марченко, міська газета "Вісті"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: