Завантаження ...
banner

Ніжинські істфаківці провели більше сотні екскурсій в музеї бою під Крутами

За доброю традицією впродовж багатьох років вихованці ніжинського істфаку допомагають у музейному комплексі «Героям Крут», що має надзвичайно цікаву експозицію у ідентичних залізничних вагонах початку ХХ століття

НДУ, Ніжинський університет, істфак, історико-юридичний факультет, Михайло Ломоносов

28 та 29 січня у 100-ту річницю знаменного бою між нерівними силами Української народної республіки та більшовицькими ордами Муравйова, до маленької станції Крути завітали й студенти історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

За доброю традицією впродовж багатьох років вихованці ніжинського істфаку допомагають у музейному комплексі «Героям Крут», що має надзвичайно цікаву експозицію у ідентичних залізничних вагонах початку ХХ століття.

– У пам’ятні дні народу до нас приїздить надзвичайно багато, не говорячи вже про цьогорічну соту річницю, – пояснюють працівники крутянського музею. – Люди хочуть відвідати і оригінальний музей, зрозуміти ті події, подивитися рідкісні фото та експонати. Ніколи не відмовляють в допомозі наші добрі друзі – істфаківці Гоголівського університету.

За два дні мітингів у Крутах десять студентів-екскурсоводів провели майже сотню екскурсій.

– Для нас це досвід і данина пам’яті, – говорить студент-другокурсник Олександр Запорожець. – А ще спроба донести до людей правдиву історію про бій, що за ці 100 років зазнав багато перекручень. Мені, приміром, випало проводити одну з екскурсій українцям, котрі приїхали сюди в Крути з польського Перемишля.

– Розповідати відвідувачам з Києва, Львова, Вінниці, інших великих і малих міст про сміливих братів-студентів, які не побоялися піти в бій за Україну, надзвичайно відповідально. Тим більше, коли серед екскурсантів така ж молодь як і ми, – додав студент ІV курсу Дмитро Шило.

uezd.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: